X

Macron cheamă la pace, acţiune asupra climatului la celebrarea armistiţiului de la 11 noiembrie 1918

“Vechii demoni” şi “noile ideologii” ameninţă pacea, a avertizat duminică preşedintele francez Emmanuel Macron la comemorarea centenarului armistiţiului ce a încheiat Primul Război Mondial, informează dpa, potrivit Agerpres.

“Istoria uneori ameninţă să se întoarcă la cursul său tragic şi să compromită moştenirea păcii pe care am crezut-o sigilată cu sângele strămoşilor noştri”, a spus Macron, în faţa a zeci de lideri mondiali adunaţi la Arcul de Triumf din Paris.

Citește și : CENTENARUL ARMISTIŢIULUI – Lideri politici au ajuns la Palatul Elysee

“Să facem din nou acest jurământ al naţiunilor, să punem pacea mai presus de toate, pentru că-i ştim preţul, îi cunoaştem greutatea, ştim ce anume cere”, a adăugat Macron.

“Noi toţi liderii politici trebuie, la această dată de 11 noiembrie 2018, să reafirmăm în faţa popoarelor noastre adevărata noastră responsabilitate imensă: aceea de a transmite copiilor noştri lumea la care generaţiile precedente au visat”, a adăugat el în faţa celor 72 de lideri mondiali reuniţi la Paris.

“Împreună, putem alunga spectrele schimbărilor climatice, sărăciei, foametei, bolilor, toate inegalităţile şi orice ignoranţă”, a mai spus Macron, în alocuţiunea sa rostită pentru celebrarea armistiţiului de la 11 noiembrie 1918.

Citește și : Putin şi Trump s-au salutat şi şi-au dat mâna înainte de comemorarea Armistiţiului (TV)

Tags: Arcul de TriumfarmistitiuEmmanuel Macronpaceparis
Categorii: Diaspora