Macron condamnă rasismul, considerându-l ‘o trădare a universalismului republican’

Publicat:

Preşedintele francez Emmanuel Macron a respins miercuri “rasismul şi discriminarea, acest flagel care este o trădare a universalismul republican”, apărând în acelaşi timp forţele de ordine “a căror majoritate zdrobitoare nu poate fi discreditată”, a transmis purtătoarea de cuvânt a guvernului, Sibeth Ndiaye, potrivit AFP, scrie agerpres.

Rasismul este “o boală care afectează întreaga societate”, a declarat şeful statului în consiliul de miniştri.


Citește și : Austria restabileşte libera circulaţia cu 31 de state europene, inclusiv cu Italia

El a făcut apel la ‘intransigenţă’ pe acest subiect şi la ‘întărirea acţiunilor’ împotriva rasismului.

În paralel, evocând manifestaţiile din Franţa în memoria lui George Floyd şi împotriva violenţelor poliţieneşti, “el a ţinut să refuze orice amestecare a lucrurilor, subliniind că majoritatea zdrobitoare a forţelor de ordine nu poate fi discreditată”, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Preşedintele Franţei “a făcut apel la modernizarea tehnicilor de interpelare şi de intervenţie, în contextul în care ne confruntăm cu un context de tensiuni puternice”, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

El “a subliniat dificultatea sarcinii forţelor de ordine şi îşi doreşte ca munca de transparentizare şi de ameliorare a practicilor să continue în săptămânilor şi în lunile care urmează”.

Ministrul de interne Christophe Castaner a anunţat luni că se va renunţa la tehnicile de reţinere prin aşa-numita ‘sugrumare’.

Citește și : Germania nu vede cu ochi buni anexările israeliene în Cisiordania: ‘ÎNCALCĂ legislaţia internaţională’

“Nu trebuie să se cedeze nici în faţa amestecurilor reducţioniste, nici în faţa unei protecţii vinovate”, a concluzionat Macron, citat de Ndiaye.

Executivul din Franţa a încercat în ultimele zile să calmeze o polemică asupra violenţelor poliţiei şi rasismului care a ieşit din nou la suprafaţă în contextul manifestaţiilor pentru George Floyd, american de culoare mort prin asfixiere sub genunchiul unui poliţist alb în SUA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.