Macron dă tonul: Chiar dacă a fost acuzat de VIOL, noul ministru de interne francez se bucură de sprijinul a 167 de parlamentari

Publicat:

O sută şaisezeci şi şapte de parlamentari din partidul centrist al preşedintelui francez Emmanuel Macron şi din grupurile aliate şi-au exprimat susţinerea pentru noul ministru de interne, care a fost numit în această funcţie în pofida faptului că a fost acuzat de viol, informează miercuri dpa, potrivit agerpres.

“O vendetă publică nu înseamnă justiţie”, au scris aceşti deputaţi şi senatori într-un articol publicat miercuri în Le Monde, apărând dreptul ministrului de interne Gerald Darmanin la prezumţia de nevinovăţie.


Citeşte şi: Populaţia lumii ar putea ajunge la 8,8 miliarde în 2100, cu mult sub aşteptări! România ar urma o depopulare masivă!

“În ţările unde este încălcată prezumţia de nevinovăţie, victimele violenţei sexuale, şi femeile în general, nu sunt niciodată protejate mai bine”, argumentează semnatarii articolului.

Darmanin a respins cu fermitate acuzaţia de viol.

Preşedintele Macron l-a apărat de asemenea pe Darmanin într-un interviu acordat marţi cu prilejul Zilei Bastiliei, argumentând că investigaţiile au fost clasate de mai multe ori înainte de a fi redeschise recent “din motive procedurale”.

Lupta pentru egalitatea femeilor şi împotriva violenţei sexuale este “o mare cauză naţională” a mandatului prezidenţial, însă asta nu înseamnă că trebuie renunţat la “supremaţia legii”, subliniază parlamentarii.

Însă un alt articol din acelaşi cotidian, semnat de 91 de activişti feminişti şi intelectuali din 35 de ţări, aceştia condamnă numirea lui Darmanin şi a ministrului justiţiei Eric Dupond-Moretti, proeminent avocat care a criticat aspecte ale mişcării #MeToo împotriva hărţuirii sexuale.

Citeşte şi: Milos Jakes, ultimul lider comunist cehoslovac A MURIT la 97 de ani

“Remanierea guvernului francez reprezintă o schimbare politică anti-feministă a cărei importanţă depăşeşte cu mult frontierele Franţei”, susţin semnatarii acestui articol, printre care câştigători ai Premiului Nobel, Shirin Ebadi din Iran şi Svetlana Aleksievici din Belarus.

Noile numiri “vor bucura alte guverne care rămân surde la lupta pentru egalitate şi împotriva violenţei generalizate la adresa femeilor”, au atenţionat semnatarii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.