X

Macron, despre situaţia din Mali: Lupta împotriva terorismului şi apărarea democraţiei ‘sunt inseparabile’

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a declarat miercuri că ”lupta împotriva grupărilor teroriste şi apărarea democraţiei şi a statului de drept sunt inseparabile”, referindu-se la situaţia din Mali unde militari l-au îndepărtat marţi de la putere pe preşedintele ţării, Ibrahim Boubacar Keita, relatează AFP, scrie agerpres.

”Aceasta înseamnă provocarea instabilităţii şi slăbirea luptei noastre. Acest lucru nu este acceptabil”, a continuat preşedintele francez pe Twitter, cerând ca puterea să fie ”redată civililor”, “să fie stabilite repere pentru revenirea la ordinea constituţională” şi ca preşedintele malian şi premierul său să fie eliberaţi.

Citește și : Germania şi Franţa vor mai mulţi bani şi putere pentru OMS

Preşedintele malian Ibrahim Boubacar Keita şi premierul Boubou Cissé au fost arestaţi marţi după-amiază de militarii care s-au revoltat, a declarat unul dintre liderii rebeliunii, în timp ce soldaţii au fraternizat cu manifestanţii care cer de luni de zile plecarea şefului statului, notează AFP.

Statul Mali, unde soldaţii au preluat marţi controlul asupra unei unităţi militare din apropiere de Bamako, este zguduit de o profundă criză politică după alegerile legislative din martie-aprilie, care se adaugă unui climat de insecuritate provocat de atacuri jihadiste.

Tags: Ibrahim Boubacar KeïtaMacronMalitwitter
Categorii: Diaspora