Macron este ‘disponibil’ să se deplaseze la summitul G7, însă doreşte ‘prezenţa tuturor’ liderilor

Publicat:

Preşedintele Emmanuel Macron este “disponibil” să se deplaseze la summitul G7, dar în acest caz doreşte “prezenţa tuturor” liderilor, a informat sâmbătă Palatul Elysée, în contextul în care cancelarul german, Angela Merkel, a refuzat să meargă în Statele Unite în iunie, scrie AFP, potrivit agerpres.

Angela Merkel a fost primul lider din G7 care a refuzat oficial invitaţia preşedintelui american Donald Trump. Un purtător de cuvânt al guvernului german a motivat sâmbătă că a fost avută în vedere “situaţia pandemică” actuală.


Citește și : Brazilia devansează Spania și urcă pe locul al cincilea în privinţa deceselor de COVID-19

În aceeaşi zi, Emmanuel Macron a discutat telefonic cu preşedintele Statelor Unite. “Pentru un G7 faţă în faţă, este necesară prezenţa tuturor. Preşedintele Franţei este disponibil”, a declarat pentru AFP Palatul Elysée, adăugând că “prezenţa cancelarului şi unitatea europenilor este importantă”.

“Trebuie, de asemenea, să fie un moment de coeziune şi de acţiune într-un moment internaţional critic. Prin urmare, aşteptăm ca preşedinţia americană a G7 să ne precizeze intenţiile sale”, a completat preşedinţia Franţei.

Statele Unite sunt prima victimă mondială a pandemiei de COVID-19, cu peste 100.000 de morţi şi 1,7 milioane de cazuri.

Citește și : Trump: SUA încetează relaţia cu OMS

Preşedintele Trump a anulat în luna martie întâlnirea liderilor G7, programată să se desfăşoare pe 10 iunie în Statele Unite, în contextul în care pandemia noului coronavirus a determinat restricţionarea călătoriilor internaţionale.

În cursul acestei săptămâni, preşedintele Trump a declarat însă că doreşte ca summitul G7 să fie organizat la sfârşitul lunii iunie, în pofida riscurilor reprezentate de noul coronavirus.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.