X

Macron este făcut praf de un important lider sindical francez: ‘Ne crede nişte IMBECILI!’

Philippe Martinez, secretarul general al sindicatului CGT (Confederaţia Generală a Muncitorilor) din Franţa s-a declarat vineri deranjat de afirmaţiile făcute în urmă cu o zi de Emmanuel Macron, potrivit căruia “francezii detestă reformele”, estimând că nu este “prima oară” când preşedintele Republicii crede că francezii sunt nişte “imbecili”, relatează La Liberation, potrivit agerpres.

“Franţa nu este o ţară reformabilă. Mulţi au încercat şi nu au reuşit, deoarece francezii detestă reformele”, a declarat preşedintele Republicii în faţa comunităţii franceze din Bucureşti, în cadrul vizitei sale în România.

“A vrut să spună că francezii, atunci când li se propune o reformă, sunt prea proşti ca să înţeleagă ce li se propune”, a reacţionat Martinez, într-un interviu la BFMTV/RMC.

Citeşte şi: Un autobuz plin cu muncitori a căzut în mare. 14 oameni au murit în Rusia / VIDEO

“Nu este pentru prima oară când dl. Macron consideră că francezii sunt nişte imbecili”, a adăugat el. “Francezii refuză reformele proaste”, a insistat nr.1 al CGT, subliniind că o “reformă trebuie să amelioreze situaţia celor care au un loc de muncă, celor care nu au unul sau au o situaţie precară”.

“Reforma este un progres social. Toate reformele care ni se propun de zeci de ani contravin intereselor angajaţilor”, a spus el.

Referitor la Macron, Martinez a afirmat: “el este un conservator, deoarece face acelaşi lucru ca predecesorii săi (în materie de reforme). Codul muncii de astăzi este acelaşi ca şi anul trecut, mai rău”.

Citeşte şi: Ani grei de ÎNCHISOARE pentru moştenitorul imperiului Samsung

Secretarul general al CGT a criticat din nou reforma Codului muncii, care a făcut obiectul unei runde finale de consultări în această săptămână, apreciind că aceasta va “întări precaritatea” şi îi “mulţumeşte mai mult pe şefii marilor companii”.

De asemenea, el a denunţat faptul că sindicatele nu au avut acces la proiectele de ordonanţă în timpul rundei finale de consultare din această săptămână la Ministerul Muncii.

Tags: CGT (Confederaţia Generală a Muncitorilor)Emmanuel MacronfrantaPhilippe Martinezreforme
Categorii: Diaspora