Macron: Forţele franceze vor rămâne angajate în lupta contra jihadiștilor în Siria

Publicat:

Forţele franceze vor rămâne angajate în lupta contra grupării jihadiste Stat Islamic (SI), în pofida retragerii forţelor americane din Siria, a anunţat joi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, potrivit dpa, scrie agerpres.

Şeful statului francez a salutat rolul jucat de Forţele Democratice Siriene (SDF), conduse de kurzi, care se tem de o posibilă invazie a armatei turce în zona lor autonomă de facto din nordul Siriei după plecarea trupelor americane.


Citește și : Theresa May nu se va duce la Forumul Economic de la Davos pentru a se consacra Brexitului

SDF şi alţi aliaţi au ”jucat un rol major în luptele victorioase contra terorismului islamist”, a spus Macron, care a pledat cauza SDF în discuţiile avute cu preşedinţii american şi rus, Donald Trump şi Vladimir Putin.

Ankara consideră SDF drept o extensie a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie inclusă de Turcia, Uniunea Europeană şi SUA pe lista organizaţiilor teroriste.

”Lupta contra Statului Islamic încă nu s-a încheiat”, a avertizat Macron în faţa membrilor unui detaşament militar francez de la Toulouse (sudul Franţei).

”Retragerea aliatului nostru SUA din Siria nu trebuie să ne abată de la obiectivul nostru strategic: eradicarea Daesh (acronimul în arabă al Statului Islamic) prin deposedarea acestei organizaţii teroriste de orice breşă teritorială şi prin prevenirea revitalizării sale”, a subliniat preşedintele Emmanuel Macron.

Citește și : Cohen recunoaște că a manipulat sondaje de opinie din ordinul lui Trump

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.