Macron: Franţa analizează ‘toate opţiunile strategice’ după incidentul din Mali

Publicat:

Franţa analizează “toate opţiunile strategice” pentru intervenţia sa militară în regiunea Sahel din Africa, a declarat joi preşedintele francez Emmanuel Macron, relatează DPA, potrivit agerpres.

Afirmaţiile sale intervin la câteva zile după ce 13 militari francezi au murit într-o coliziune a două elicoptere în Mali, unde erau angrenaţi într-o misiune de luptă împotriva islamiştilor extremişti.


Citește și : Noul buget al OIAC a fost aprobat, în pofida eforturilor Rusiei

Franţa a desfăşurat trupe în Mali în 2013 pentru a recuceri nordul ţării ameninţat de jihadişti, şi acum are în Mali, Ciad şi Niger 4.500 de militari.

Grupurile armate extremiste rămân active în regiune, iar eforturile franceze şi europene de a construi o forţă locală comună din trupe din ţările Sahel nu au dat rezultatele scontate.

“Misiunea noastră acolo este importantă”, a declarat Macron după o întâlnire cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Paris. “Totuşi, contextul existent astăzi în Sahel ne face să analizăm toate opţiunile strategice”, a adăugat el.

Guvernul francez şi forţele armate vor examina “în profunzime” natura implicării militare a ţării în următoarele săptămâni “şi, subliniez, toate opţiunile sunt deschise”, a afirmat Macron.

Citește și : La două zile după seismul din Albania, un bărbat a fost scos în viaţă de sub dărâmături

În funcţie şi de deciziile Franţei, “o mai mare implicare a aliaţilor este ceva care ar fi cu totul benefic”, a mai spus el.

Preşedintele francez urmează să participe luni la o ceremonie naţională pentru omagierea celor 13 militari francezi care au murit în misiune în Mali.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.