Macron îşi apără decizia de a-l numi ministru de interne pe Gerald Darmanin, acuzat de viol

Publicat:

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a apărat marţi decizia de a-l promova în funcţia de ministru de interne pe Gerald Darmanin, acuzat de viol, informează dpa, scrie agerpres.

Ministrul de interne Gerald Darmanin se bucură de prezumţia de nevinovăţie şi investigaţii repetate asupra plângerii au dus deja la abandonarea sau clasarea acuzaţiilor, a spus Macron.


Citește și : Preşedintele parlamentului catalan crede că Madridul ‘I-A SPART’ telefonul

Drepturile femeilor sunt “un principiu de bază” al mandatului său, însă “nicio cauză nu este apărată în mod corect dacă sunt atacate fundamentele democraţiei noastre”, a subliniat preşedintele francez.

Atenţionând împotriva “judecăţilor străzii sau din social media”, Macron a spus: “Ştiţi, eu doresc pentru Franţa ce este mai bun din ţara noastră, nu ce e mai rău din societăţile anglo-saxone”.

Acuzaţia de viol, despre care Darmanin spune că este falsă, a fost redeschisă de o instanţă de apel în iunie, după ce ar fi fost respinsă de un judecător de instrucţie.

Prima zi de mandat a lui Darmanin, marţea trecută, a fost marcată de numeroase manifestaţii ale militantelor feministe care i-au cerut demisia din cauza acuzaţiilor de viol.

Citește și : NATO va continua să acorde sprijin Georgiei pentru implementarea reformelor

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu secretarul general al ONU, António Guterres

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu secretarul general al ONU, António Guterres „Suntem mai puternici atunci când suntem uniți, iar acest lucru se...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.