Macron îşi menţine poziţia privind acordarea de garanţii de securitate Rusiei

Publicat:

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a menţinut marţi poziţia cu privire la “garanţiile” de securitate care ar trebui acordate Rusiei dacă vor avea loc discuţii de pace la sfârşitul războiului din Ucraina, transmite AFP, potrivit agerpres.

Şeful statului francez este acuzat în mod regulat de unii dintre aliaţii săi est-europeni că acordă o prea mare importanţă eventualelor aşteptări ale Moscovei de la o viitoare reglementare a conflictului.


Citeşte şi: Un vulcan din Ecuador a expulzează o coloană de cenuşă care afectează zone din capitala ţării – Black News

“Ziua păcii va implica discuţii. În primul rând privind garanţii pentru Ucraina, pentru integritatea sa teritorială, pentru securitatea sa pe termen lung. Dar şi pentru Rusia, ca parte ce va fi la un tratat de armistiţiu şi de pace”, a declarat Emmanuel Macron într-un interviu înregistrat luni şi difuzat marţi seara de canalele TF1 şi LCI.

“Oricine îmi reproşează că mă aplec asupra unui astfel de subiect să îmi explice ce propune”, a adăugat preşedintele francez.”Ceea ce propun oamenii care refuză să pregătească acest lucru şi să lucreze la el este un război integral, care va implica întreg continentul”, a avertizat Emmanuel Macron, adăugând că, în mod evident, este împotriva acestei variante.

La începutul lunii decembrie, preşedintele Macron şi-a atras critici din partea Ucrainei şi a unor ţări est-europene, fiind acuzat de unii că este prea îngăduitor sau prea deschis faţă de Moscova.

“Cineva vrea să ofere garanţii de securitate unui stat terorist şi criminal?”, a scris pe Twitter secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Oleksi Danilov.

Citeşte şi: Comisia care anchetează asaltul de la Capitoliu recomandă INCULPAREA lui Trump – Black News

Declaraţiile preşedintelui francez au fost criticate şi de şeful diplomaţiei europene Josep Borrell. Ieşirea din conflictul ucrainean se va face prin oferirea de “garanţii de securitate Ucrainei”, a declarat acesta, adăugând că “pentru Rusia, despre asta vom vorbi mai târziu”.

Dând asigurări că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski nu i-a împărtăşit niciodată propria nemulţumire pe acest subiect sau pe cea a miniştrilor săi, preşedintele francez a adăugat că “nu facem singuri un tratat de pace” şi că o “pace durabilă implică în jurul mesei părţile interesate şi, prin urmare, Rusia”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Referendum în Ucraina pentru pace? Kliciko avertizează: ‘Ar fi un coșmar, dacă ar trebui să ne luptăm încă doi ani’

Referendum în Ucraina pentru pace? Kliciko avertizează: 'Ar fi un coșmar, dacă ar trebui să ne luptăm încă doi ani' Probabil că Ucraina va fi...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.