Macron îşi reafirmă obiectivul de a reconstrui Notre-Dame în 5 ani

Publicat:

Preşedintele francez Emmanuel Macron a afirmat miercuri că se va face totul pentru a reconstrui Notre-Dame în 5 ani, după cum s-a angajat el în urmă cu un an, după incendiul care a distrus catedrala din Paris, informează AFP, scrie agerpres.

Într-o înregistrare video postată pe site-ul Palatului Elysee pentru a marca un an de la incendiu, şeful statului francez a subliniat că această tragedie nu a fost uitată, chiar dacă “zilele, gândurile, vieţile noastre sunt acaparate” de pandemia de coronavirus.


Citește și : Comisia Europeană prezintă un plan pentru ridicarea treptată a restricțiilor

“Vom reconstrui Notre-Dame în 5 ani, am promis. Vom face totul pentru a respecta acest termen. Desigur, şantierul este suspendat în acest moment din cauza crizei sanitare, însă el va reporni imediat ce va fi posibil”, a spus Macron.

Şantierul este suspendat din 16 martie pentru a nu-i expune riscului de contaminare pe muncitorii şi partenerii mobilizaţi la sit. Restaurarea propriu-zisă nu a început deocamdată, catedrala fiind însă în faza de “urgenţă absolută”, la un an după incendiul care s-a declanşat pe 15 aprilie 2019.

În mesajul său, Emmanuel Macron le mulţumeşte din nou “tuturor celor care, ieri, au salvat-o (catedrala), şi care, astăzi, o reconstruiesc”.

Citește și : Americanii ar vrea ca Biden să gestioneze criza provocată de coronavirus, iar Trump să conducă economia

“Dacă restaurarea Notre-Dame este importantă pentru noi toţi, este pentru că, fără îndoială, ea este un simbol al rezilienţei poporului nostru, al capacităţii sale de a depăşi încercările şi de a se ridica”, a adăugat Macron.

Marele clopot “Emmanuel” din turnul de sud al Notre-Dame va bate miercuri la orele 20:00, pentru a comemora declanşarea incendiului, ceea ce va fi singura manifestaţie prevăzută pe şantier.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra Pentru oamenii care vor să descopere unele din...

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.