Macron l-a primit la Palatul Elysee pe Lavrov pentru a discuta despre conflictele din Siria şi Ucraina

Publicat:

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi şeful diplomaţiei de la Paris, Jean-Yves Le Drian, i-au primit marţi, la Palatul Elysee, pe ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, şi generalul Valeri Gherasimov, şeful Statului Major al Rusiei, pentru a discuta despre conflictele din Siria şi Ucraina, potrivit preşedinţiei franceze, potrivit agerpres.

Conform AFP, această reuniune, neanunţată şi desfăşurată într-un format neobişnuit, a urmat la puţine ore după cea avută la Berlin de cei doi oficiali ai Moscovei cu cancelarul german, Angela Merkel, şi ministrul de Externe, Heiko Maas.


Citește și : Republica Moldova va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim dacă Israelul va deschide ambasadă în Chişinău

Întâlnirea a avut loc la cererea preşedintelui rus, Vladimir Putin, care a discutat cu Emmanuel Macron la finalul săptămânii trecute, potrivit Palatului Elysee.

Lavrov şi Gherasimov s-au aflat luni în Israel unde s-au întâlnit cu premierul Benjamin Netanyahu.

La Elysee, discuţiile s-au axat pe Siria şi Ucraina, a indicat preşedinţia franceză.

În privinţa Siriei, Moscova a precizat, după întâlnirea de la Berlin, că unul din subiectele abordate a fost “întoarcerea refugiaţilor” sirieni, care au fugit în masă spre Liban, Iordania, Turcia, dar de asemenea Germania.

Parisul şi Moscova au efectuat în noaptea de vineri spre sâmbătă o operaţiune umanitară comună în Siria, într-o enclavă rebelă recucerită de regim în aprilie.

Citește și : Trump salută începerea destructurării de către Phenian a unei baze de lansare de sateliţi

Această operaţiune umanitară comună a fost realizată în premieră în Siria de Rusia, care a schimbat din 2015 situaţia războiului după intervenţia sa militară în sprijinul preşedintelui Bashar al-Assad, şi o ţară occidentală.

Turneul efectuat de Lavrov şi Gherasimov are loc la o săptămână după summitul Donald Trump-Vladimir Putin, la care Moscova a propus între altele americanilor să lucreze împreună în ce priveşte problema refugiaţilor sirieni şi reconstrucţia Siriei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.