X

Macron le cere ţărilor ‘anglo-saxone’ să nu mai blocheze exporturile de vaccinuri

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a criticat vehement vineri, la “Summitul social” organizat de Uniunea Europeană, atitudinea ţărilor “anglo-saxone”, cerându-le să nu mai blocheze exporturile de vaccinuri anticoronavirus , informează mediafax.

“Pentru ca vaccinurile să circule, nu trebuie blocate ingredientele vaccinurilor. Însă, în momentul de faţă, anglo-saxonii blochează multe dintre aceste ingrediente şi vaccinurile. În momentul de faţă, sută la sută dintre vaccinurile produse în Statele Unite ale Americii sunt destinate pieţei americane”, a afirmat Emmanuel Macron în momentul sosirii la “Summitul social” al Uniunii Europene, organizat în oraşul portughez Porto.

Citește și : SOS Satele Copiilor anchetează abuzurile sexuale în structurile sale din Africa şi Asia

Emmanuel Macron a pledat, potrivit postului BFMTV, pentru “solidaritate la nivel mondial” în distribuirea vaccinurilor anticoronavirus, subliniind că în spaţiul Uniunii Europene s-au produs 110 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, dintre care 45 de milioane au fost exportate. “Noi suntem cei mai generoşi din lume în prezent în rândul ţărilor dezvoltate”, a notat Emmanuel Macron.

Tags: BFMTVEmmanuel Macronuniunea europeanavaccin
Categorii: Diaspora