X

Macron le dă termen politicienilor libanezi: 15 zile pentru formarea unui nou guvern!

Toate forţele politice libaneze s-au angajat să formeze un guvern în termen de 15 zile, a anunţat marţi seara preşedintele francez, Emmanuel Macron, într-o conferinţă de presă, după vizita sa efectuată la Beirut, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Toate partidele politice, fără excepţie, s-au angajat în această seară, chiar aici, că formarea acestui guvern cu misiune nu va dura mai mult de două săptămâni”, a declarat preşedintele francez, după discuţii cu principalii lideri politici.

Citește și: Joe Biden a strâns o sumă record pentru campanie în luna august. DUBLU față de Trump!

El a adăugat că guvernul va reuni personalităţi ”competente” şi va fi format ”ca un colectiv independent care va avea sprijinul tuturor formaţiunilor politice”.

Noul prim-ministru libanez, Moustapha Adib, numit luni cu câteva ore înainte de sosirea, luni, a preşedintelui francez Macron, urmează să înceapă miercuri consultările parlamentare pentru formarea â echipei sale. Preşedintele francez a reamintit că ”media din ultimii ani” pentru formarea guvernelor în Liban este ”între 5 şi 11 luni” din cauza divergenţelor politice.

Vezi și: O manifestație împotriva ‘cooperării’ lui Macron cu liderii locali a degenerat în ciocniri violente cu poliția din Beirut – VIDEO

Macron a dat asigurări că Adib, un ambasador relativ necunoscut până atunci, are ”la nivel politic un sprijin masiv al forţelor politice, chiar dacă acesta nu este unanim”.

Tags: BeirutEmmanuel MacronguvernLibanMoustapha Adib
Categorii: Sinteze