Macron nici nu vrea să audă de vreo soluţie militară în Libia

Publicat:

Preşedintele francez Emmanuel Macron, care a discutat în ultimele zile cu mai mulţi lideri libieni, a reiterat marţi că respinge orice soluţie militară la conflictul din Libia şi şi-a exprimat preocuparea faţă de situaţia actuală, transmite EFE, potrivit agerpres.

Potrivit unui comunicat al Palatului Elysee, Macron a avut convorbiri cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, premierul libian Fayez al Sarraj şi cu omul forte din estul Libiei, mareşalul Khalifa Haftar.


Citeşte şi: Secţiile de votare din Israel au fost DESCHISE

“Preşedintele francez şi-a exprimat profunda preocupare privind evoluţia evenimentelor şi a amintit că nu există soluţie militară la conflictul libian”, a indicat preşedinţia franceză.

Reacţia apare după ce unele voci, în special din Italia, au acuzat Parisul că ar fi în spatele ofensivei lansate de Haftar asupra capitalei libiene.

Macron a cerut “încheierea imediată a luptelor şi calmarea tensiunilor”, şi-a arătat sprijinul său “deplin” pentru medierea ONU şi a solicitat restabilirea dialogului.

Citeşte şi: Roma se pregăteşte să recunoască genocidul armean. Turcia l-a convocat de urgenţă pe ambasadorul italian

El a subliniat că Franţa va continua să acţioneze pentru a uni diferitele părţi implicate în conflictul din Libia în căutarea unei soluţii durabile.

Forţele pro-Haftar au lansat în ultimele zile o ofensivă pentru a prelua controlul capitalei Tripoli, unde se află sediul guvernului uniunii naţionale (GNA), condus de premierul Fayez al-Sarraj şi recunoscut de către comunitatea internaţională. Sarraj a ordonat forţelor sale şi miliţiilor aliate să riposteze.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai multe târguri locale organizate în Chișinău pentru sprijinirea producătorilor autohtoni

Mai multe târguri locale organizate în Chișinău pentru sprijinirea producătorilor autohtoni Mai multe târguri vor fi organizate în sectoarele Capitalei, anunță Primăria Chișinău, în weekendul...

Gărzile Revoluţionare iraniene ameninţă că vor lovi industria energetică a Israelului dacă va ataca Iranul

Gărzile Revoluţionare iraniene ameninţă că vor lovi industria energetică a Israelului dacă va ataca Iranul Gărzile Revoluţionare iraniene au avertizat vineri că vor lovi industria...

Evitați zonele de risc! Avertismentul salvatorilor, în legătură cu vremea instabilă

Evitați zonele de risc! Avertismentul salvatorilor, în legătură cu vremea instabilă Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat o serie de recomandări în legătură...

Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe teritoriul membrilor NATO

Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe teritoriul membrilor NATO Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.