Macron o va primi marţi pe Meloni la Palatul Elysée

Publicat:

Preşedintele francez Emmanuel Macron o va primi marţi pe şefa guvernului italian, Giorgia Meloni, la Paris, a anunţat luni Palatul Elysée, într-un context încă turbulent între cele două ţări, relatează AFP, informează agerpres

Această întâlnire va permite discuţii despre “relaţiile bilaterale” şi “punerea în aplicare a Tratatului de la Quirinale”, semnat în 2021 şi care structurează relaţia franco-italiană.


Citește și : Polonia ar putea organiza simultan cu alegerile un referendum privind migraţia în UE

Meloni va merge la Paris pentru a apăra candidatura Romei pentru Expoziţia Mondială din 2030 în faţa Biroului Internaţional pentru Expoziţii. Capitala Italiei concurează cu Busan (Coreea de Sud), Riad (Arabia Saudită) şi Odesa (Ucraina).

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, şi preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol sunt, de asemenea, prezenţi în Franţa din acelaşi motiv.

Emmanuel Macron şi Giorgia Meloni “vor aborda probleme europene şi vor profita de această reuniune pentru a pregăti Consiliul European care va avea loc la Bruxelles joi, 29 iunie, şi vineri, 30 iunie”, potrivit Elysée.

“Se va discuta, de asemenea, despre summitul NATO care va avea loc la Vilnius, în Lituania, marţi, 11 iulie, şi miercuri, 12 iulie 2023. Discuţiile lor vor fi o oportunitate de a reafirma sprijinul comun pentru Ucraina”, a transmis preşedinţia franceză.

Aceasta este prima vizită a Giorgiei Meloni în Franţa de la alegerea sa în toamna anului 2022. Cei doi lideri s-au văzut informal la Roma imediat după numirea sa şi apoi în întâlniri bilaterale în marja unor evenimente internaţionale.

Relaţiile franco-italiene au trecut prin unele turbulenţe, în special în jurul problemei spinoase a imigraţiei, de când guvernul ultraconservator condus de Giorgia Meloni a venit la putere la Roma în toamnă.

Citește și : ONU denunţă ‘asfixierea’ societăţii civile

Reacţiile au fost deosebit de puternice în peninsulă după remarcile de la 4 mai ale ministrului francez de interne, Gerald Darmanin, care a considerat-o pe Giorgia Meloni “incapabilă să rezolve problemele migratorii pe baza cărora a fost aleasă”.

De atunci, cele două ţări încearcă să aplaneze tensiunile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.