Macron poate fi demis pe 2 octombrie

Publicat:

Macron poate fi demis pe 2 octombrie

Ecologistul Jérémie Lordanoff, raportorul textului, spune că dorește să efectueze “o serie de audieri pentru a clarifica domeniul de aplicare precis al articolului 68 din Constituție”, scrie LE FIGARO, potrivit stiripesurse.ro.

Propunerea de rezoluție care vizează inițierea unei proceduri de demitere a Președintelui Republicii va fi examinată pe 2 octombrie în Comisia Legilor, a anunțat într-un comunicat raportorul textului, deputatul ecologist Jérémie Lordanoff.


Citeşte şi: Peskov: Actualizarea doctrinei nucleare a Rusiei este în curs de desfășurare – Stiripesurse.md

Textul, semnat de 81 de deputați, dintre care 72 de la La France insoumise (Franța Nesupusă), are șanse mici de a fi adoptat în cele din urmă, fiind necesare două treimi dintre parlamentari, inclusiv senatori. Domnul Lordanoff a fost numit raportor al textului săptămâna trecută, la opt zile după decizia Biroului Adunării de a valida admisibilitatea acestuia.

Macron poate fi demis pe 2 octombrie

În acest comunicat, el a precizat că dorește să desfășoare “o serie de audieri pentru a clarifica sfera precisă a articolului 68 din Constituție în redactarea acestuia, rezultată în urma revizuirii constituționale din 2007”, “în măsura în care examinarea fondului unei proceduri de demitere este fără precedent”.

Chiar dacă socialiștii au fost de acord să transmită textul Comisiei Legilor, ei au avertizat că vor vota “în unanimitate” împotriva acestei proceduri care, potrivit lor, riscă “să îi confere o nouă legitimitate” șefului statului, deoarece este “sortită eșecului”. Comuniștii vor fi “cu siguranță majoritari pentru a nu vota rezoluția”, a indicat, la rândul său, deputatul comunist Stéphane Peu.

Macron poate fi demis pe 2 octombrie

Mitingul Național (RN) a închis ușa unui vot în favoarea textului, șefa sa, Marine Le Pen, acuzând o “manevră fumigenă” a “extremei stângi” pentru a “încerca să facă uitate numeroasele sale compromisuri cu macronia”. În tabăra prezidențială, fostul premier și șef al deputaților partidului Renașterea, Gabriel Attal, a declarat în cadrul ședinței Biroului Adunării că “această moțiune și această dezbatere (au fost) o declarație de război la instituțiile noastre”, calificându-i pe autori ca fiind “agenți ai destabilizării permanente” .

Oricare ar fi rezultatul votului, este la latitudinea conferinței președinților Adunării să decidă dacă îl examinează sau nu în hemiciclu, într-un termen care nu trebuie să depășească 13 zile de la verdictul Comisiei Legilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Bucureştiul emite o avertizare de călătorie în Franţa

Bucureştiul emite o avertizare de călătorie în Franţa Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României a emis o atenționare de călătorie pentru Franța, unde, până miercuri...

O fostă gunoiște neautorizată va deveni parc public

O fostă gunoiște neautorizată va deveni parc public Transformare ecologică la Pănășești. O gunoiște neautorizată fa fi transformată în parc public. Citește și: Atenție! Accesul limitat...

Cinci mari provocări care îl aşteaptă pe Mark Rutte la şefia NATO (France Presse)

Cinci mari provocări care îl aşteaptă pe Mark Rutte la şefia NATO Olandezul Mark Rutte, care va prelua marţi funcţia de şef al NATO, se...

19 militari moldoveni sunt detaşaţi în Bosnia și Herțegovina

19 militari moldoveni sunt detaşaţi în Bosnia și Herțegovina 19 militari moldoveni vor participa la operațiunea Uniunii Europene în Bosnia și Herțegovina – EUFOR ALTHEA....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.