Macron salută devotamentul reginei Elisabeta a II-a şi prietenia franco-britanică

Publicat:

Preşedintele Emmanuel Macron a salutat joi, cu ocazia Jubileului de Platină al reginei Elisabeta a II-a, devotamentul acesteia în favoarea “prieteniei indestructibile” dintre Franţa şi Regatul Unit, exprimându-şi totodată recunoştinţa faţă de suverana Marii Britanii, pe care a numit-o “o aliată foarte apropiată”, informează AFP, potrivit agerpres.

“Sunteţi firul de aur care leagă cele două ţări ale noastre, sunteţi dovada prieteniei indestructibile dintre naţiunile noastre”, a scris preşedintele francez într-un mesaj adresat suveranei Marii Britanii. “Aţi fost o prezenţă constantă şi o sursă de înţelepciune pentru liderii ţărilor noastre”.


Citeşte şi: Danezii au votat masiv ‘DA’ pentru a se alătura politicii UE de apărare – Black News

“Sunteţi prietena noastră, aliata noastră foarte apropiată, un exemplu pentru ceea ce înseamnă o viaţă petrecută în serviciul public. Sărbătorindu-vă astăzi, celebrăm prietenia sinceră şi profundă care uneşte ţările noastre şi devotamentul vostru faţă această prietenie. Majestatea Voastră, am privilegiul să vă adresez în numele poporului francez felicitările mele cele mai sincere cu ocazia Jubileului de Platină”, a adăugat Emanuel Macron.

În timpul primei vizite de stat întreprinse în Franţa după Al Doilea Război Mondial, “devotamentul vostru faţă de alianţa noastră şi faţă de prietenia noastră s-a menţinut şi a contribuit la construirea încrederii care a adus libertatea şi prosperitatea pe continentul nostru”, a adăugat şeful statului francez.

Preşedintele Republicii Franceze a salutat în special angajamentul reginei Elisabeta a II-a în timpul luptelor duse de militarii britanici “pentru libertatea de care ne bucurăm cu toţii astăzi”.

Citește și: Ucraina pierde zilnic între 60 şi 100 de soldaţi – Black News

“Aţi împărtăşit bucuriile noastre şi aţi putut să simţiţi afecţiunea şi admiraţia profundă pe care poporul Franţei le au faţă de dumneavoastră”, a adăugat preşedintele Macron, subliniind că Franţa îi este recunoscătoare reginei Elisabeta a II-a pentru curajul ei.

Întreaga omenire îşi îndreaptă privirile joi spre balconul Palatului Buckingham din Londra, de unde regina Elisabeta a II-a asistă la festivităţile organizate pentru a marca împlinirea a 70 de ani de când a preluat tronul ţării, o longevitate fără precedent în istoria Marii Britanii. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

29 septembrie, Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare. Cât risipim anual

29 septembrie, Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare. Cât risipim anual Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare (ONU) se sărbătoreşte la 29 septembrie....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.