X

Macron: Scopul contraofensivei ucrainene este să împingă Rusia să negocieze

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat, într-un interviu acordat vineri CNN, că “scopul contraofensivei ucrainene este de a-i împinge pe ruşi să revină la masa negocierilor”, transmite AFP, potrivit agerpres.  

“Dacă va fi o schimbare importantă ca urmare a contraofensivelor”, este “posibil” ca preşedintele rus Vladimir Putin să accepte concesii, consideră şeful statului francez.

Citește și :  Șeful Wagner, anchetat penal de către FSB cu privire la ‘rebeliune armată’

“Preferinţa (preşedintelui Putin) ar fi cu siguranţă un război pe termen lung, pentru că (el crede) că timpul este de partea Rusiei. Dar dacă contraofensiva este eficientă, aceasta ar putea schimba situaţia”, a continuat Emmanuel Macron.

“De aceea am petrecut mult timp discutând cu preşedintele (chinez) Xi Jinping, primul ministru (indian) Modi, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite şi alţii. Cred că trebuie să lucrăm foarte strâns cu aceste ţări. De ce? Pentru că ele sunt absolut esenţiale pentru Rusia. Şi când Putin simte presiunea venită din partea ţărilor G20, asta face o mare diferenţă”, a mai spus preşedintele francez.

Citește și : Reznikov: Ucraina se aşteaptă să primească la summitul NATO o ‘formulă’ de aderare

Tags: Emmanuel MacronVladimir PutinXi Jinping
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina