X

Macron și Scholz, o nouă convorbire cu Putin

Liderii Franței și Germaniei au o nouă rundă de convorbiri telefonice cu președintele rus Vladimir Putin. Între timp, rușii se apropie de Kiev. Lupte intense au loc la periferia capitalei din Ucraina , informează mediafax.

Aceștia au mai avut un contact joi, când președintele Emmanuel Macron și cancelarul Olaf Scholz au cerut Rusiei o încetare imediată a focului, anunță BBC.

Citește și : Putin trimite mercenari sirieni în Ucraina

Pe tot parcursul crizei, Macron a subliniat necesitatea de a menține deschise canalele de comunicare cu Rusia și a avut nouă conversații telefonice cu liderul de la Kremlin.

Între timp, rușii se apropie de Kiev. Lupte intense au loc la periferia capitalei, afirmă BBC. Serviciile secrete britanice spun că marea parte a forțelor rusești se află la mai puțin de 25 kilometri de centrul orașului.

Oficialii ucraineni se tem că rușii se pregătesc să lanseze un asalt pe scară largă.

Citește și : OMS cere Ucrainei să DISTRUGĂ agenţii patogeni de mare risc

Sirene și explozii au fost auzite în multe alte orașe din Ucraina, în timp ce trupele rusești încearcă să atingă obiective cheie. Orașele asediate Kharkiv, Mariupol, Mykolaiv și Sumy au fost supuse unor bombardamente neîncetate, precum și unor temperaturi scăzute, fără energie electrică și cu puțină hrană sau apă. În Mariupol, o moschee, unde se adăposteau peste 80 de adulți și copii, a fost bombardată de forțele rusești, spun oficialii ucraineni.

Tags: Emmanuel MacronkievOlaf ScholzVladimir Putin
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina