Macron susţine R.Moldova în contextul acţiunilor ruse în scopul destabilizării

Publicat:

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a discutat vineri, prin telefon, cu omologul său de la Chişinău, Maia Sandu, liderul de la Paris reafirmând sprijinul pentru Republica Moldova, în acţiunile de contracarare a presupuselor tentative ruse în scopul destabilizării, precum şi pe parcursul european, informează mediafax.

Emmanuel Macron i-a transmis preşedintelui Maia Sandu susţinerea sa în contextul “tentativelor ruse în scopul destabilizării” şi al “tensiunilor”, a comunicat Palatul Elysée, conform cotidianului Le Monde.


Citește și : PLANUL Kremlinului pentru Moldova

Preşedintele Franţei a salutat, în cursul convorbirii telefonice, “eforturile” Republicii Moldova, candidată pentru admiterea în Uniunea Europeană, în sensul aplicării reformelor, în special în domeniul “justiţiei” şi pentru “îmbunătăţirea acţiunilor de combatere a corupţiei”, subliniază Preşedinţia Franţei.

Preşedintele Maia Sandu a denunţat în mai multe rânduri presupuse acţiuni ruse în scopul destabilizării Republicii Moldova.

Parlamentul Republicii Moldova a adoptat recent o rezoluţie prin care a condamnat invazia militară rusă în Ucraina şi a denunţat atrocităţi atribuite armatei ruse. Însă Administraţia Rusiei a recomandat Republicii Moldova să evite “retorica antirusă” şi a denunţat “informaţiile false” privind presupuse planuri de a destabiliza situaţia, cerând Chişinăului să coopereze, inclusiv în problema transnistreană.

Citește și :  Slovacia trimite Ucrainei avioane MiG-29 şi o parte din sistemul de apărare antiaeriană Kub

În schimb, Administraţia Statelor Unite a acuzat Rusia că încearcă destabilizarea Republicii Moldova, anunţând că va oferi susţinere acestei ţări prin transmiterea de informaţii şi prin asistenţă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.