X

Macron vrea o Europă mai suverană

Europa a reacţionat rapid la criza coronavirusului, ceea ce a arătat că ea trebuie să fie mai suverană şi mai autonomă în domenii precum sănătatea, energia sau tehnologia, a declarat luni preşedintele francez Emmanuel Macron în cadrul unui summit internaţional de afaceri virtual ‘Choose France’, menţionând că schimbarea administraţiei americane reprezintă o oportunitate pentru Europa, potrivit Reuters și agerpres.

Pe ansamblu, Europa se îndreaptă spre punerea în aplicare a unor măsuri mai eficiente pentru stăvilirea epidemiei de COVID-19, a apreciat şeful statului francez.

Citeşte şi: Australia aprobă vaccinul Pfizer-BioNTech

‘Peste tot în Europa, acţionăm pentru adaptarea strategiei de a ţine mai bine sub control pandemia’, a declarat Macron în cadrul summitului de investiţii ‘Choose France’.

Guvernul francez examinează în prezent oportunitatea de a institui sau nu o a treia carantină la nivel naţional pentru a limita răspândirea coronavirusului, această problemă urmând să fie discutată în şedinţa executivului programată pentru miercuri.

Citeşte şi: Israelul îşi deschide ambasadă în Emiratele Arabe Unite

Emmanuel Macron s-a reunit luni într-un summit virtual cu 100 de şefi de companii multinaţionale într-o tentativă de a-i convinge să investească în continuare în Franţa, în pofida epidemiei de COVID-19. Cu această ocazie, compania Merck urmează să anunţe o investiţie de 42 de milioane de euro în fondul său de sprijin pentru cercetare. Guvernul francez lucrează pentru a organiza în vară un summit sub acelaşi slogan ‘Choose France’ la Palatul Versailles, faţă în faţă de această dată, potrivit France 24.

Tags: Choose Francecovid-19Emmanuel MacroneuropafrantaMerckPalatul Versaillesparis
Categorii: Diaspora