X

Macron: Vreau să cred că Johnson va avea o majoritate pentru a susţine acest acord de Brexit

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a declarat joi “rezonabil de încrezător” privind ratificarea de către Parlamentul britanic a acordului de Brexit, afirmând că vrea să creadă că “Boris Johnson va avea o majoritate”, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Sunt mulţumit că s-a reuşit ajungerea la un acord”, a declarat preşedintele francez la sosirea la Bruxelles, unde a luat parte la o reuniune a grupului “Renew Europe” din Parlamentul European din care face parte partidul său.

Citește și : Scandal imens în presa de la vecini. Directorul postului naţional de radio a fost demis!

Salutând o “veste bună”, el a subliniat apoi că “satisfacţia este însoţită de o prudenţă legitimă pentru că, instruiţi de istorie, ştim că parlamentele pot să nu se regăsească în acord”.

Dar “vreau să cred că Boris Johnson va avea o majoritate pentru a susţine acest acord aprig discutat”, a adăugat el la sosirea la summitul european.

Deputaţii britanici au aprobat organizarea unei şedinţe extraordinare sâmbătă pentru a se pronunţa asupra noului acord, dar votul se anunţă foarte nesigur.

Din punctul de vedere al lui Emmanuel Macron, acordul “răspunde obiectivelor noastre: de partea europeană, apărarea integrităţii pieţei unice şi a libertăţii şi, de partea britanică, existenţa tuturor garanţiilor pentru menţinerea integrităţii lor”.

“Acest acord pare un bun compromis”, a adăugat el, salutând “munca de mare calitate” realizată de negociatorul şef al UE, Michel Barnier, şi de echipa sa.

Citește și : Parisul și Bagdadul discută mecanismele de judecare a jihadiștilor

Tags: Boris JohnsonbrexitEmmanuel MacronmajoritateparlamentRenew Europe
Categorii: Diaspora