Mădălin Necșuțu: Moldova se află în ‘epoca de aur’ a relațiilor bilaterale cu România

Publicat:

Mădălin Necșuțu: Moldova se află în ‘epoca de aur’ a relațiilor bilaterale cu România

Republica Moldova se află în „epoca de aur” a relațiilor bilaterale cu România, consideră Mădălin Necșuțu. Jurnalistul TVR Moldova a făcut declarațiile în cadrul unui interviu acordat lui Traian Stoianov, precizând că autoritățile de la București pun umărul pentru a sprijini dezvoltarea țării.

Necșuțu a menționat guvernarea de peste Prut ne-a ajutat în perioada crizei energetice, dar și în domeniul social. Potrivit lui, actualmente s-a trecut de la podurile de flori la ridicarea celor din piatră, potrivit realitatea.md.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

„Vedem politicieni care sunt români în acte și în suflet. Nu fac paradă din asta și cred că e bine. Am trecut de la acea fază a podurilor de flori într-o epocă pragmatică a podurilor de piatră, pe care așteptăm să le construim. România pune umărul la acest lucru și bilateral, și în cadrul UE, pentru ca Republica Moldova să primească fonduri în sensul dezvoltării infrastructurii.

Avem exemplu clar, ce s-a întâmplat în criza gazelor. A fost acea oprire de curent și românia a dat imediat drumul la generatoare, a trimis electricitate la sub preț în Republica Moldova.

Faptul că relațiile sunt la astfel de nivel, poate salva Republica Moldova din orice tip de criză, că vorbim de una energetică, socială, economică și doamne ferește să nu vorbim de una militară”, a menționat jurnalistul.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Pe de altă parte, Necșuțu a menționat că Republica Moldova nu are încă o clasă politică matură, care să se unească în jurul valorilor comune, inclusiv integrarea europeană, așa cum au făcut toate formațiunile de peste Prut când s-a semnat pactul de la Snagov.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Expoziția itinerantă „Caravana amintirilor din Gulagˮ a ajuns la Chișinău

Expoziția itinerantă „Caravana amintirilor din Gulagˮ a ajuns la Chișinău La Chișinău a fost prezentată o expoziție itinerantă, care a trecut prin mai multe localități...

Blinken: Iranul, capabil să producă material fisionabil pentru o armă nucleară în ‘una sau două săptămâni’

Blinken: Iranul, capabil să producă material fisionabil pentru o armă nucleară în 'una sau două săptămâni' Iranul are capacitatea de a produce material fisionabil în...

Trump confirmă că a vorbit cu Zelenski și că i-a promis că „va pune capăt războiului” din Ucraina

Trump confirmă că a vorbit cu Zelenski și că i-a promis că „va pune capăt războiului” din Ucraina Fostul preşedinte al SUA Donald Trump a...

A doua misiune a echipei pompierilor IGSU la lichidarea incendiului de vegetație în localitatea Vila Republica Elenă

A doua misiune a echipei pompierilor IGSU la lichidarea incendiului de vegetație în localitatea Vila Republica Elenă În după amiaza zilei de 19 iulie, 2024...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.