X

Madridul mută pentru șah-mat! Tribunalul Constituţional spaniol SUSPENDĂ sesiunea parlamentară catalană

Tribunalul Constituţional al Spaniei a decis joi suspendarea şedinţei prevăzute pentru luni a parlamentului Cataloniei, în care era aşteptată declararea unilaterală a independenţei acestei provincii, transmit Reuters, DPA şi AFP, citând cotidianul spaniol El Pais.

Tribunalul Constituţional al Spaniei a dispus SUSPENDAREA sesiunii parlamentare catalane, programată să se desfășoare luni dimineață, când autoritățile locale plănuiau să-și proclame unilateral independența față de Madrid.

Liderul regional catalan, Carles Puigdemont, a reiterat miercuri că autoritățile locale ‘vor prezenta zilele următoare rezultatul referendumului în parlamentul regional’.

Reamintim că duminica trecută a avut loc un referendum în cea mai prosperă regiune spaniolă, Catalonia, în ciuda opoziției clare a autorităților de la Madrid, care au decretat plebiscitul neconstituțional.

Conform autorităților locale, peste 90% dintre voturi au fost în favoarea secesiunii. Prezenţa la vot a fost însă de numai 43%, în condiţiile în care majoritatea catalanilor care doresc rămânerea în interiorul regatului spaniol au boicotat scrutinul.

Citește și: Parlamentul regional al Catalaniei va examina luni o declaraţie de independenţă faţă de Spania

Citește și: Gluma se îngroasă în Spania. Catalonia și-ar putea proclama independența la sfârșitul săptămânii

Citește și: Carles Puigdemont NU se teme de o eventuală arestare: ‘Ar fi o măsură barbară’

Tags: cataloniaindependentamadridreferendumspania
Categorii: DiasporaȘtirile zilei