Maduro acuză Columbia de antrenarea unor venezueleni pentru a declanșa un conflict armat

Publicat:

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a acuzat vineri armata Columbiei că antrenează venezueleni în vederea unor provocări care să constituie drept pretext pentru declanşarea unui conflict armat între cele două ţări, informează sâmbătă AFP.

Potrivit lui Maduro, obiectivul ar fi de a-i folosi pe aceşti oameni pentru a lansa atacuri împotriva forţelor armate columbiene “ca şi cum ei ar fi fost membri ai armatei Venezuelei”, conform agerpres.


Aceste provocări “ar fi scuza de care Pentagonul şi Comandamentul de Sud (american, responsabil de acţiunea militară a SUA în America Centrală) ar avea nevoie pentru a demara un conflict armat între Venezuela şi Columbia, iar eu denunţ aceasta în faţa comunităţii internaţionale”, a declarat Maduro în cadrul unui consiliu de miniştri, retransmis de televiziunea publică.

Citește și : CUTREMUR puternic în Mexic. Preşedintele a declarat stare de urgenţă

“Li se vor da uniforme venezuelene şi arme” pentru ca ei să comită “vreun atac care să fie folosit ca scuză de guvernul columbian pentru a declara un conflict armat”, a adăugat preşedintele Maduro.

El a afirmat că deţine “dovezi fizice” ale acestui complot, pe care ministrul său al apărării, Vladimir Padrino, le va prezenta omologului său columbian în timpul unei reuniuni a cărei dată nu a fost încă fixată.

Potrivit ministrului de interne al Venezuelei, Nestor Reverol, dovezile complotului ar proveni din sânul armatei columbiene. Ministrul a afirmat că Bogota deja “a antrenat” şi “îndoctrinat” circa 150 de venezueleni, cu o preferinţă pentru cei care “au o experienţă militară sau poliţistă”.

Relaţiile dintre cele două ţări se deteriorează de mai mulţi ani: preşedintele columbian Juan Manuel Santos a calificat guvernul lui Nicolas Maduro drept “dictatură” şi îl acuză că este responsabil de exodul a sute de mii de venezueleni care fug de criza economică spre Columbia.

Venezuela acuză regulat SUA de complot în vederea răsturnării actualei puteri de la Caracas.

Cu toate acestea, Maduro a anunţat miercuri o viitoare întrevedere cu Santos, la iniţiativa acestuia din urmă, pentru o consolidare a măsurilor de securitate la frontiera comună dintre cele două ţări.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.