Maduro anunţă de la Moscova investiţii de 6 miliarde de dolari în Venezuela

Publicat:

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a anunţat joi, de la Moscova, unde se află în vizită, investiţii ruse de 6 miliarde de dolari în sectoarele petrolier şi minier din ţara sa, paralizată de o profundă criză economică, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Aceste două zile au fost intense (…) Am obţinut garanţia unei investiţii petroliere de peste 5 miliarde de dolari’ şi ‘contracte de peste 1 miliard de dolari’ pentru exploatare minieră, a declarat Maduro la televiziunea de stat VTV.


Citeşte şi: Sediul CNN din New York a fost evacuat

Plecat luni seară spre Moscova, imediat după ce l-a primit pe omologul său turc Recep Tayyip Erdogan la Caracas, socialistul Maduro caută să obţină sprijinul aliaţilor săi, la ceva mai mult de o lună de la debutul celui de-al doilea său mandat, pe fondul izolării sale internaţionale.

‘Vă susţinem eforturile de a aduce pacea socială şi toate acţiunile dumneavoastră vizând armonizarea relaţiilor cu opoziţia’, a declarat miercuri preşedintele rus Vladimir Putin, la începutul întâlnirii cu Nicolas Maduro.

‘Şi, desigur, condamnăm toate acţiunile cu caracter evident terorist, toate tentativele de răsturnare a situaţiei cu ajutorul forţei’, a subliniat Putin.

Nicolas Maduro a explicat joi că investiţiile ruse în domeniul petrolier vor lua forma unor ‘întreprinderi mixte’, al căror obiectiv va fi creşterea producţiei Venezuelei cu ‘aproape 1 milion de barili pe zi’.

Producţia de ţiţei a Venezuelei s-a prăbuşit în ultimii zece ani, de la 3,2 la 1,1 milioane de barili pe zi, conform OPEC.

Citeşte şi: Conservatorii germani îşi aleg un nou lider în locul Angelei Merkel

În septembrie, preşedintele Maduro a anunţat că Venezuela va creşte producţia destinată Chinei, la 1 milion de barili pe zi, ceea ce, potrivit experţilor, va necesita investiţii de aproximativ 5 miliarde de dolari.

Venezuela, care îşi obţine 96% din venituri din petrol, suferă de o lipsă de devize care a aruncat-o într-o criză acută, marcată de grave penurii. Fondul Monetar Internaţional prognozează o inflaţie de 1.350.000% pentru 2018 şi de 10.000.000% în 2019.

Rusia – al doilea creditor al Venezuelei, după China – a furnizat deja un sprijin financiar acestei ţări, prin reeşalonarea unei părţi a datoriei Caracasului către Moscova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cu varza murată în jurul lumii, rețete și obiceiuri de la noi și de departe

Cu varza murată în jurul lumii, rețete și obiceiuri de la noi și de departe Varza murată este un preparat tradițional care nu lipsește din...

VIDEO – Imagini cu cea mai mare erupţie solară din ultimii ani, captate de NASA

VIDEO - Imagini cu cea mai mare erupţie solară din ultimii ani, captate de NASA Imagini cu cea mai mare erupţie solară din ultimii ani...

Condamnat penal pentru că a luat la pumni un angajat al Inspecției pentru Protecția Mediului

Condamnat penal pentru că a luat la pumni un angajat al Inspecției pentru Protecția Mediului Procuratura raionului Fălești anunță despre pronunțarea la 01 octombrie 2024...

Zelenski îşi va prezenta ‘planul de victorie’ la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie

Zelenski îşi va prezenta 'planul de victorie' la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie Ucraina îşi va prezenta "planul de victorie" la o reuniune...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.