Maduro este încurajat de ‘fraţii’ cubanezi: ‘NU vei fi singur!’

Publicat:

Preşedintele cubanez Raul Castro l-a asigurat miercuri pe omologul şi aliatul său venezuelean Nicolas Maduro că “nu va fi singur” în lupta sa politică şi în faţa “hărţuirii internaţionale” căreia îi este victimă, potrivit autorităţilor cubaneze, citate de AFP, conform agerpres.

Felicitându-l într-o scrisoare cu “bucurie imensă revoluţionară” pentru alegerea şi instalarea recentă a controversatei Adunări Constituante, Raul Castro l-a asigurat pe Maduro că “cubanezii vor fi în avangarda solidarităţii militante” a blocului socialist latino-american şi vor rămâne “angajaţi în favoarea cauzei sale”.


“Zile de luptă încrâncenată, hărţuire internaţională, blocade şi privaţiuni sunt pe cale să vină, dar tu nu vei fi singur!”, insistă Raul Castro, adresându-se preşedintelui socialist al Venezuelei într-o scrisoare citită la televiziunea de stat cubaneză.

Citeşte şi: Un avion SPION rusesc a survolat SUA la joasă înălţime

Confruntat cu un val de contestare, care s-a soldat cu 125 de morţi în patru luni, Nicolas Maduro este din ce în ce mai izolat de comunitatea internaţională.

El a stârnit indignarea multor ţări şi a ONU încercând să reia controlul asupra instituţiilor ţării sale cu instalarea unei Adunări Constituante, care ameninţă parlamentul controlat de opoziţie.

Sprijinindu-l necondiţionat pe succesorul lui Hugo Chavez (preşedinte din 1999 până în 2013), Cuba lui Raul Castro a respins la sfârşitul lunii iulie orice participare la o mediere în Venezuela, invocând legitimitatea preşedintelui Maduro.

Aliată politic al guvernului socialist venezuelean, Havana este puternic dependentă de livrările de petrol din partea Caracasului, care i-a acordat condiţii favorabile şi pe care le achită în mare parte prin trimiterea de medici cubanezi în Venezuela.

Citeşte şi: Fratele lui Chavez, printre ultimii opt oficiali venezueleni SANCŢIONAŢI de SUA

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Parc de joacă pentru micuții de la Olișcani

Parc de joacă pentru micuții de la Olișcani Aproximativ 2000 de persoane, dintre care 523 copii din satul Olișcani, raionul Șoldănești se bucură de...

UK şi UNICEF donează 600 de laptopuri pentru şcolile din ţara noastră

UK şi UNICEF donează 600 de laptopuri pentru şcolile din ţara noastră Circa 600 de laptopuri au fost distribuite astăzi instituțiilor de învățământ din țara...

Doi străini documentați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat

Doi străini documentați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST, documentează un caz de tentativă...

Migraţia, securitatea comună, războiul din Gaza – în mesajele de felicitare ale liderilor mondiali pentru Keir Starmer

Migraţia, securitatea comună, războiul din Gaza - în mesajele de felicitare ale liderilor mondiali pentru Keir Starmer Securitatea, migraţia şi războiul din Gaza s-au numărat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.