X

Maduro îl critică dur pe Bolsonaro: ‘Este Hitler al timpurilor moderne!’

Preşedintele Venezuelei, socialistul Nicolas Maduro, l-a calificat luni pe omologul său brazilian Jair Bolsonaro, de extrema dreaptă, drept ”Hitler al timpurilor moderne”, relatează AFP, potrivit agerpres.

”Bolsonaro este Hitler al timpurilor moderne. El este. În schimb el duce lipsă de curaj şi de forţă de decizie, deoarece este o păpuşă, o marionetă, a grupurilor (de influenţă), a sectelor (…). Bolsonaro este provenit dintr-o sectă”, a declarat Maduro într-un discurs în Adunarea Constituantă, compusă doar din partizanii săi.

Citește și: Armata americană menține trupele la granița cu Mexicul

Noul preşedinte brazilian, în vârstă de 63 de ani, a sosit la putere datorită sprijinului bisericilor evanghelice, confesiunea soţiei sale Michelle (38 de ani).

”Poporul brazilian se va ocupa de el”, a adăugat preşedintele venezuelean, calificat şi el drept ”dictator” de către Bolsonaro.

Citelște și: Zi crucială pentru Brexit în parlamentul britanic

Nicolas Maduro (56 de ani) a fost învestit în funcţie pe 10 ianuarie, pentru un al doilea mandat de şase ani, contestat de către opoziţie şi nerecunoscut de către o bună parte a comunităţii internaţionale, inclusiv Brazilia. 

Tags: Adunarea ConstituantaBraziliaJair BolsonaroNicolas MaduroVenezuela
Categorii: Știrile zilei