X

Maduro îl recunoaște ca președinte al parlamentului pe un rival al lui Guaido din opoziție

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro l-a recunoscut duminică ca nou preşedinte al parlamentului pe Luis Parra, deputat din partea opoziţiei, rival al liderului Juan Guaido, informează AFP, potrivit agerpres.

Luis Parra s-a autoproclamat în această funcţie cu sprijinul parlamentarilor chavişti în cadrul unei şedinţe a forului legislativ la care forţele de ordine l-au împiedicat pe Juan Guaido să participe.

Citește și: Trump amenință Irakul cu sancţiuni severe

“Adunarea Naţională a luat o decizie şi dispune de o nouă echipă de conducere (…) Am auzit de ceva timp că deputatul Juan Guaido va fi înlăturat din Adunarea Naţională cu voturile opoziţiei” a declarat, încântat, Nicolas Maduro în timpul unei intervenţii televizate.

Pe de altă parte, Juan Guaido şi deputaţii opoziţiei au organizat duminică, la sediul ziarului El Nacional din Caracas, o şedinţă în cursul căreia Juan Guaido a fost reales preşedinte al parlamentului de către deputaţii opoziţiei, după ce poliţia l-a împiedicat să pătrundă în sediului instituţiei.

Vezi și: Lista completă a câștigătorilor Globurilor de Aur 2020

În prezenţa mai multor ambasadori, Juan Guaido a declarat “deschisă” această şedinţă în care a fost votat pentru un nou mandat de preşedinte.

“Jur în faţa lui Dumnezeu şi al poporului Venezuelei să respect” Constituţia în calitate de “preşedinte al parlamentului şi preşedinte interimar”, a afirmat Juan Guaido după ce 100 de aleşi au votat în favoarea sa în cadrul unui scrutin la care au participat mai mulţi deputaţi urmăriţi în justiţie în cadrul a ceea ce opoziţia califică a fi drept o “persecuţie politică”. 

Tags: Adunarea NaţionalăcaracasJuan GuaidoLuis ParraNicolas MaduroVenezuela
Categorii: Știrile zilei