Maduro neagă zvonurile că ar fi plănuit să fugă în Cuba

Publicat:

Preşedintele socialist al Venezuelei, Nicolas Maduro, a declarat că protestele coordonate de liderul opoziţiei Juan Guaido şi colegul său de partid Leopoldo Lopez, despre care a afirmat că reprezintă o tentativă de lovitură de stat, au fost învinse şi a negat zvonurile că ar fi plănuit să fugă în Cuba, relatează CNN, scrie News.ro .

Într-un discurs televizat, el a declarat: „Vreau să vă felicit pentru atitudinea fermă, loială şi curajoasă cu care aţi învins un grup mic care a încercat să umple Venezuela cu violenţă”.


Citește și : Brexit: Guvernul May doreşte să încheie discuţiile cu opoziţia laburistă săptămâna viitoare

„Facţiuni din aripa de dreapta a partidului terorist Voinţa Populară au coordonat lovitura de stat”, a afirmat el făcând referire la partidul lui Guaido şi Lopez.

„Imperiul încearcă să atace şi să înlăture de la putere un guvern legitim pentru a face din Venezuela un stat sclav. Vreau să felicit Înaltul Comandament al Armatei pentru curajul său în acţiunile de a apăra pacea”, a continuat Maduro.

„Au eşuat în planurile lor. Au eşuat în apelul făcut pentru că oamenii din Venezuela vor pace”, a afirmat Maduro înconjurat de elita politică şi militară a ţării. „Vom continua să fim victorioşi .. în lunile şi anii care urmează. Nu am nicio îndoială”, a precizat el.

Maduro a informat că cei care se află în spatele acestei tentative de lovitură de stat „nu vor rămâne nepedepsiţi” şi vor fi puşi sub acuzare „pentru infracţiunile grave pe care le-au comis încălcând constituţia, nerespectând statul de drept şi dreptul la pace”.

De asemenea, Maduro a negat afirmaţiile Secretarului de Stat american Mike Pompeo care a sugerat că preşedintele venezuelean plănuia să părăsească ţara şi să fugă în Cuba însă a fost convins să rămână de Rusia.

Pompeo a afirmat într-un interviu pentru CNN că avionul lui Maduro era deja pregătit să decoleze însă liderul socialist a fost convins să rămână de oficiali ruşi.

Citește și : Venezuela: Un lider militar din tabăra Maduro a fost împuşcat în urma confruntărilor cu opoziția

Maduro a afirmat despre comentariile lui Pompeo că sunt „nebunii” şi le-a numit „minciuni şi manipulări”.

„Vă rog, domnule Pompeo, nu sunteţi serios”, a afirmat Maduro.

Leopoldo Lopez, liderul din opoziţie care ar fi trebuit să fie arestat la domiciliu însă a fost eliberat de soldaţi conform afirmaţiilor sale, a fost mutat de la ambasada statului Chile la ambasada Spaniei de la Caracas, conform ministrului de Externe din Chile, Roberto Ampuero.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cu varza murată în jurul lumii, rețete și obiceiuri de la noi și de departe

Cu varza murată în jurul lumii, rețete și obiceiuri de la noi și de departe Varza murată este un preparat tradițional care nu lipsește din...

VIDEO – Imagini cu cea mai mare erupţie solară din ultimii ani, captate de NASA

VIDEO - Imagini cu cea mai mare erupţie solară din ultimii ani, captate de NASA Imagini cu cea mai mare erupţie solară din ultimii ani...

Condamnat penal pentru că a luat la pumni un angajat al Inspecției pentru Protecția Mediului

Condamnat penal pentru că a luat la pumni un angajat al Inspecției pentru Protecția Mediului Procuratura raionului Fălești anunță despre pronunțarea la 01 octombrie 2024...

Zelenski îşi va prezenta ‘planul de victorie’ la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie

Zelenski îşi va prezenta 'planul de victorie' la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie Ucraina îşi va prezenta "planul de victorie" la o reuniune...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.