Maduro ‘știe tot’: Juan Guaido a plănuit la Casa Albă INVAZIA Venezuelei!

Publicat:

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a afirmat miercuri că adversarul său Juan Guaido s-a întâlnit cu un fost militar american, Jordan Goudreau, în februarie la Casa Albă, pentru a planifica incursiunea în Venezuela care a eşuat în martie, informează joi AFP, potrivit agerpres.

“Aceasta s-a întâmplat la Casa Albă pe 4 februarie a acestui an 2020, Juan Guaido s-a întâlnit cu Jordan Goudreau” şi aceasta “la ordinul lui Donald Trump”, preşedintele SUA, “pentru a elabora un plan de atac”, a declarat liderul socialist al Venezuelei.


Citește și: Fostul șef de campanie al lui Trump a fost eliberat din închisoare

Jordan Goudreau, fost membru al “beretelor verzi”, forţele speciale americane, este fondatorul companiei de securitate private Silvercorp USA.

“Ar fi uşor de verificat” prezenţa lui Goudreau la Casa Albă şi “în ce sală s-a întâlnit el cu domnul Guaido”, a adăugat Maduro.

Juan Guaido, liderul opoziţiei venezuelene, consideră că Maduro nu este preşedinte legitim. Guaido s-a proclamat preşedinte interimar şi a fost recunoscut ca atare de circa 50 de ţări, printre care SUA.

Ministrul venezuelean al comunicaţiilor, Jorge Rodriguez, a evocat la rândul său rolul lui Jordan Goudreau. În timpul întâlnirii care a avut loc la Casa Albă, Goudreau a fost “desemnat şef militar” al operaţiunii, a declarat Rodriguez marţi.

Întrevederea de la Casa Albă a avut loc în timp ce Guaido, încălcând o interdicţie de ieşire de pe teritoriul venezuelean, efectua un turneu în Columbia, în Europa, Canada şi SUA, a precizat Rodriguez. La Washington, Guaido a fost primit de Trump, care i-a promis că va face să cadă “tirania” lui Nicolas Maduro.

Citește și: Polonia redeschide cafenelele și restaurantele

Guvernul venezuelean susţine că a zădărnicit în 3-4 mai în două localităţi din nordul Venezuelei, Macuto şi Chuao, o “invazie” ce viza să ducă la “o lovitură de stat” împotriva regimului lui Nicolas Maduro.

Potrivit guvernului socialist, Guaido a semnat cu Silvercorp USA un contract pentru incursiunea ce trebuia să ducă la capturarea lui Maduro şi la instalarea opoziţiei la putere.

Guaido a calificat drept “false” acuzaţiile puterii chaviste, acuzând că aceasta caută “pretexte” pentru a-l aresta. Donald Trump a negat orice implicare în incursiune.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Arma care ar îngenunchea economia Rusiei și i-ar ruina mașinăria de război

Arma care ar îngenunchea economia Rusiei și i-ar ruina mașinăria de război Economia Federației Ruse a făcut față până în prezent nenumăratelor sancțiuni, iar Fondul...

Trei treceri ilegale ale frontierei în ultimele 24 de ore; Peste 20 de străini nu au fost lăsați să intre în RM

Trei treceri ilegale ale frontierei în ultimele 24 de ore; Peste 20 de străini nu au fost lăsați să intre în RM În punctele de...

Cum se amestecă Rusia în alegerile din România. Expert: ‘Facem parte dintre inamicii lor mai abordabili’

Cum se amestecă Rusia în alegerile din România. Expert: 'Facem parte dintre inamicii lor mai abordabili' Federația Rusă caută și, de multe ori, reușește să...

Cum arată Ziua Vinului în fotografii în PMAN

Cum arată Ziua Vinului în fotografii în PMAN Sursa: ipn.md

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.