MAE a găzduit prima ședință a Consiliului Diplomatic

Publicat:

MAE a găzduit prima ședință a Consiliului Diplomatic

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a găzduit astăzi, 19 august, prima ședință a Consiliul Diplomatic (CD), o entitate constituită din personalități notorii, recunoscute în domeniul diplomației clasice, economice, culturale, academice etc. și lansată în scopul sprijinirii politicii externe și promovării interesului național al Republicii Moldova.

„Într-un moment istoric atât de important pentru viitorul european al Republicii Moldova, acest consiliu este răspunsul nostru la nevoia de a coaliza și valorifica experiența unor personalități valoroase ale țării noastre, pentru elaborarea unor abordări inovatoare, dar și sustenabile în același timp de promovare a interesului țării noastre peste hotare. Toți cetățenii activi, devotați cauzei propășirii Republicii Moldova, sunt adevărați ambasadori ai țării”, a spus în cadrul reuniunii de lansare a Consiliului Diplomatic al MAE vicepremierul Mihai Popșoi, potrivit subiectulzilei.md.


Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

De menționat că, din Consiliul Diplomatic face parte Nicolae Țâu, primul ministru al afacerilor externe al statului independent Republica Moldova.

În cadrul întrunirii de astăzi, 19 august, ex-ministrul s-a referit la importanța diplomației economice și a accentuat nevoia promovării unor inițiative eficiente de promovare a exporturilor și atragere a investitorilor, prin intermediul diplomației economice promovate activ de către MAE.

Un alt ex-ministru de externe care face parte din Consiliul Diplomatic e Mihai Popov. Diplomatul a vorbit astăzi despre importanța referendumului constituțional și a subliniat necesitatea unor eforturi susținute pentru realizarea celui mai important proiect național din ultimele decenii – integrarea europeană a Republicii Moldova.

Consiliul Diplomatic al MAE este un organism consultativ onorific, care are menirea să consolideze relațiile dintre diplomația Republicii Moldova și profesioniștii din domeniul economic, cultural, academic, sportiv etc. Acesta va examina contextul național, regional și internațional, evaluând implicațiile asupra poziției diplomatice și obiectivelor strategice ale Republicii Moldova. O altă misiune a CD este expertiza documentelor de politici publice și prezentarea propunerilor de îmbunătățiri.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

De asemenea, Consiliul Diplomatic va colabora cu mediul academic și asociativ și va participă, la invitația Ministrului Afacerilor Externe, la grupuri de lucru, comisii și alte structuri în domeniul afacerilor externe.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina îşi extinde ofensiva în provincia rusă Kursk încercând să izoleze şi să ocupe districtul Gluşkovo

Ucraina îşi extinde ofensiva în provincia rusă Kursk încercând să izoleze şi să ocupe districtul Gluşkovo Armata ucraineană îşi extinde ofensiva în provincia rusă Kursk,...

Restricții de circulație pe 21 august în Capitală, în contextul vizitei cancelarului Olaf Scholz

Restricții de circulație pe 21 august în Capitală, în contextul vizitei cancelarului Olaf Scholz Restricții de circulație în Capitală. În contextul vizitei cancelarul federal al...

Pelerinaje politice la Moscova ale preoților Mitropoliei Moldovei. Care este scopul acestor ‘vizite’?

Pelerinaje politice la Moscova ale preoților Mitropoliei Moldovei. Care este scopul acestor 'vizite'? Mai mulţi preoţi ai Mitropoliei Moldovei şi Chişinăului ar pleca la Moscova...

Usatîi: În Moldova rata infracționalității este alarmantă. Avem nevoie de schimbări în Codul Penal

Usatîi: În Moldova rata infracționalității este alarmantă. Avem nevoie de schimbări în Codul Penal În Moldova rata infracționalității este alarmantă, iar autoritățile nu reușesc să-și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.