MAE a prezentat lista locurilor de votare la parlamentarele europene

Moldovenii care au și cetățenia statelor membre ale Uniunii Europene sunt încurajați să voteze la alegerile europarlamentare din 9 iunie la secțiile de votare deschise în Republica Moldova. „Prin prezența noastră masivă demonstrăm că suntem europeni și că locul nostru este în UE, contribuind astfel la dezvoltarea și integrarea noastră europeană”, a  declarat vicepremierul Mihai Popșoi, ministru de externe, transmite IPN.

Pentru alegerile în Parlamentul European în Republica Moldova sunt organizate 52 de secții de votare. Pentru cetățenii României și Bulgariei au fost deschise mai multe secții de votare, iar pentru cetățenii celorlalte țări votul se va desfășura la misiunile diplomatice aflate în Moldova.


Citește și: MAE îndeamnă cetățenii R. Moldova să voteze la europarlamentare: ‘Participarea este esențială pentru a ne asigura că vocea noastră este auzită în UE’

Secțiile vor fi deschise în intervalul orar 07.00-22.00.

Mihai Popșoi a subliniat că participarea la aceste alegeri este esențială pentru a ne asigura că vocea noastră este auzită în Uniunea Europeană și pentru a aduce Republica Moldova mai aproape de UE.