X

MAE ceh îl convoacă pe ambasadorul rus la Praga

Guvernul ceh şi-a exprimat, miercuri, consternarea faţă de decizia Rusiei de a declara “indezirabilă” organizaţia neguvernamentală cehă People in Need (PIN), relatează dpa, potrivit agerpres.

Ministrul de externe ceh Tomas Petricek a afirmat că îl va convoca pe ambasadorul rus imediat ce se va întoarce din vizita de lucru pe care o efectuează în Africa, pentru a-i cere explicaţii în legătură cu această decizie.

Citește și: Jeanine Anez se proclamă președinte în Bolivia

ONG-ul PIN (Člověk v tísni, în cehă), cu sediul la Praga, oferă asistenţă umanitară şi susţine proiecte de dezvoltare pe termen lung, precum şi programe educaţionale şi în domeniul drepturilor omului în regiuni de criză din lume.

Săptămâna trecută, Ministerul rus al Justiţiei a înscris PIN pe lista organizaţiilor neguvernamentale străine ale căror activităţi sunt considerate “indezirabile”, cooperarea cu aceste organizaţii putând fi sancţionată în baza unei legi adoptate de legislativul rus în 2015.

Citește și: ‘Acqua alta’ ISTORICĂ în Veneția

Fondatorul PIN, Simon Panek, a apreciat că decizia rusă s-a bazat pe faptul că activităţile desfăşurate de această organizaţie “susţin societatea civilă din Rusia într-un mod care frecvent irită regimul” de la Moscova şi a asigurat că ONG-ul său va identifica alte modalităţi de a-şi continua activitatea.

Tags: ambasadorcehiamoscovaPeople in Need (PIN)PIN (Člověk v tísni)PragarusiaSimon PanekTomas Petricek
Categorii: Diaspora