MAE francez le cere jurnaliştilor să evite călătoriile în Siria

Publicat:

 Ministerul de Externe de la Paris le-a transmis un avertisment reporterilor să nu se deplaseze în Siria, dată fiind escaladarea violenţelor în această ţară, mai ales în enclava Ghouta de Est şi în regiunea Afrin, transmite vineri Reuters, potrivit agerpres.

‘În contextul unei recrudescenţe a violenţelor în Siria, în special în Ghouta de Est şi în regiunea Afrin, am fi recunoscători dacă aţi renunţa la orice planuri de a vă deplasa în această ţară sau de a trimite reporteri’, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei franceze, Agnes Von der Muhll, într-o scrisoare puţin obişnuită trimisă tuturor instituţiilor de presă din Franţa.


Citeşte şi: În pragul alegerilor din Rusia, Putin are toate motivele să fie îngrijorat

Demersul survine într-un context de creştere a frustrării Parisului faţă de eşecul Rusiei de a impulsiona implementarea armistiţiului sprijinit de ONU, faţă de suspiciunile că forţele loiale preşedintelui sirian Bashar al-Assad ar fi folosit arme chimice, precum şi faţă de ofensiva turcă împotriva militanţilor kurzi.

Preşedintele Emmanuel Macron a sugerat la 12 martie că Franţa ar putea interveni unilateral cu lovituri aeriene împotriva unor ţinte ale guvernului sirian dacă vor exista dovezi clare din partea serviciilor de informaţii franceze privind folosirea cu efect letal a armelor chimice.

Vorbind vineri la postul de radio Europe 1, şeful Statului Major al armatei franceze, generalul Francois Lecointre, a declarat că trupele sale sunt pregătite să intervină în Siria dacă va fi necesar.

Citeşte şi: În pragul alegerilor din Rusia, Putin are toate motivele să fie îngrijorat

‘În mod evident, s-ar întâmpla probabil în coordonare cu americanii. Franţa poate acţiona independent, dar există solidaritate în a acţiona împreună cu un aliat strategic, unul cu aceeaşi viziune despre situaţia din Siria şi încălcarea acestor linii roşii’, a afirmat el.

Macron a avertizat în mai 2017 că nu va accepta un eşec în deschiderea de coridoare umanitare în Siria sau recurgerea la arme chimice. El a descris cele două situaţii ca ‘linii roşii’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Teatrul ‘Luceafărul’ se retrage din proiectul ‘Invizibil’

Teatrul 'Luceafărul' se retrage din proiectul 'Invizibil' Teatrul „Luceafărul” se retrage din proiectul „Invizibil”. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a instituției...

Ministra Sănătății a avut o întrevedere cu înalți oficiali ai OMS

Ministra Sănătății a avut o întrevedere cu înalți oficiali ai OMS Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a avut ieri, 1 iulie, o întrevedere cu înalți oficiali...

Forţele aeriene ucrainene anunţă că au distrus un depozit de muniţii rusesc în Crimeea

Forţele aeriene ucrainene anunţă că au distrus un depozit de muniţii rusesc în Crimeea Comandantul forţelor aeriene ucrainene, Mikola Oleşciuk, a declarat marţi că acestea...

Usatîi vorbește despre ‘greșeala lui Spînu’: Este nevoie de o conducere profesionistă, care va dezvolta CFM

Usatîi vorbește despre 'greșeala lui Spînu': Este nevoie de o conducere profesionistă, care va dezvolta CFM Andrei Spînu greșește, atunci când spune că statul nu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.