X

MAE vine cu explicaţii după acuzaţiile venite de la Moscova

MAE vine cu explicaţii după acuzaţiile venite de la Moscova

Ministerul Afacerilor Externe a atenționat astăzi că în mediul on-line rusesc a fost distribuit un mesaj fals și manipulator despre includerea Republicii Moldova într-o pretinsă schemă de export în masă a materialului biologic, transmite Moldpres.

„Informația este pură ficțiune. Fiind atribuită ministerului rus al apărării și distribuită de mai multe site-uri ruse, aceasta continuă seria de falsuri prin care propaganda rusă încearcă promovarea ideii că Ucraina poate folosi în perspectivă substanțe biologice. Elementul nou apărut acum e că și Republica Moldova ar fi implicată logistic în acest proces”, a explicat MAE.

MAE vine cu explicaţii după acuzaţiile venite de la Moscova

„Declarăm cu fermitate: sunt falsuri, menite să creeze confuzii și ambiguități cu scopul discreditării autorităților moldovenești și căii europene a țării noastre. Mesajul fals a apărut premeditat de Ziua Independenței, cu scopul de a umbri sărbătoarea și a provoca dezbinare”, a punctat Ministerul de Externe.

Citeşte şi: Procurorii revizuiesc acuzarea împotriva lui Trump pentru încercări de a anula rezultatul alegerilor din 2020 – Stiripesurse.md

Potrivit sursei citate, Republica Moldova este atașată tuturor normelor internaționale împotriva proliferării armelor biologice și așa va rămâne.

MAE a recomandat cetățenilor să se informeze doar din surse sigure.

Tags: Ministerul Afacerilor Externerusiaucrainaziua independentei
Politică