X

Mafia georgiană din Franţa a fost decapitată. 34 de persoane sunt judecate la Nancy

În jur de 30 de arestaţi, presupuşi membri ai unui grup criminal georgian, sunt judecaţi în Franţa începând de luni, sub acuzaţia de posesie de bunuri furate şi spălare de bani în grup organizat, fapte comise în mai multe regiuni ale Franţei în perioada 2013-2015, informează AFP, potrivit agerpres.

Cei 34 de arestaţi, printre care patru femei, prezentaţi ca “vorî v zakone” (“hoţi în lege”, membri ai criminalităţii organizate în fosta URSS), sunt majoritatea georgieni, dar şi armeni, azeri sau ruşi. Cu vârste cuprinse între 25 şi 61 de ani, ei vor compărea în faţa justiţiei franceze până la 15 iunie şi riscă până la zece ani de închisoare.

Citeşte şi: PKK a ucis trei soldaţi turci

Cei nouă bărbaţi plasaţi în detenţie provizorie în acest dosar au intrat în boxa acuzaţilor de la Tribunalul din Nancy (est), încadraţi de gardieni.

Preşedinta tribunalului, Margareth Stragier-Distler, l-a chemat la ordine, de mai multe ori, pe Zaza Elikaşvili, 44 de ani, pentru “grimasele” sale sau schimburile (de gesturi) cu alţi arestaţi. Bărbatul, care s-a declarat nevinovat şi a ales să păstreze tăcerea, este considerat de acuzare, împreună cu alţi patru bărbaţi, un “vor”, rangul cel mai înalt în ierarhia foarte structurată a Vorî v Zakone.

Citeşte şi: Guvernul britanic îşi modifică strategia în combaterea terorismului

Constatând o recrudescenţă a jafurilor operate de persoane originare din Caucaz în aglomerarea Strasbourg începând cu 2013, anchetatorii au descoperit existenţa unei structuri a Vorî v Zakone în capitala alsaciană.

Ancheta a permis şi destructurarea unei confrerii criminale georgiene stabilite în vestul Franţei. Parfumuri, produse cosmetice, ochelari, haine, bijuterii, telefoane, arme, alcool, numerar au fost confiscate în timpul arestărilor de membri ai bandei, în iunie şi octombrie 2015.

Tags: frantagrup criminal georgianMargareth Stragier-DistlerURSSvorvorî v zakoneZaza Elikaşvili
Categorii: Diaspora