Magazinele neesenţiale din Cehia rămân ÎNCHISE

Publicat:

Guvernul ceh a renunţat vineri la planurile privind o posibilă redeschidere a magazinelor neesenţiale începând de săptămâna viitoare, în condiţiile în care numărul de contaminări cu noul tip de coronavirus continuă să pună presiune pe spitalele deja excedate, informează Reuters, potrivit agerpres.

Ministrul ceh al industriei Karel Havlicek a anunţat această decizie pe Twitter. “Situaţia pandemică nu este bună, varianta britanică (de coronavirus) continuă să se răspândească. De aceea, am decis să nu redeschidem deocamdată magazinele” neesenţiale, a anunţat Havlicek, adăugând că guvernul va dezbate din nou săptămâna viitoare asupra redeschiderii magazinelor neesenţiale.


Citeşte şi: Triplu gest făcut de americani în privinţa dosarului nuclear iranian

Republica Cehă, ţară cu 10,7 milioane de locuitori, are una dintre cele mai mari rate de contaminare din Europa, cu 968 de noi cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni, potrivit datelor Centrului European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC).

Guvernul minoritar al premierului Andrej Babis a fost criticat de opoziţie şi grupuri de cetăţeni pentru gestionarea haotică şi impredictibilă a pandemiei, dar el se confruntă şi cu cereri în creştere de relaxare a restricţiilor.

Guvernul ceh intenţiona să redeschidă magazinele neesenţiale începând de luni. El plănuia de asemenea să redeschidă parţial şcolile şi să-i aducă pe cei mai mulţi copii înapoi în sălile de clasă, în martie.

Citeşte şi: Un fost parlamentar polonez vrea să fie PREŞEDINTE în Nigeria

În ultimele săptămâni, spitalele au ajuns aproape de limita capacităţii lor. Vineri dimineaţa, pe teritoriul ţării mai erau disponibile 14% dintre paturile de la terapie intensivă, dintre care 149 de locuri pentru bolnavii de COVID-19. Numărul de pacienţi cu COVID-19 spitalizaţi în stare gravă a ajuns la 1.258, aproape de vârful înregistrat în noiembrie.

Ministrul sănătăţii, Jan Blatny, a declarat miercuri că spitalele din Cehia ar putea fi copleşite cu pacienţi bolnavi de COVID-19 în următoarele două sau trei săptămâni, atenţionând că situaţia s-ar putea înrăutăţi şi mai mult.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.