X

Magistraţii germani sunt îngrijoraţi de înmulţirea infracţiunilor antisemite

Asociaţia Judecătorilor Germani (DRB) a cerut intensificarea eforturilor de combatere a antisemitismului, informează dpa, potrivit agerpres.

Ministrul de interne Horst Seehofer şi şeful poliţiei judiciare din Germania (BKA) Holger Muench urmează să prezinte miercuri un raport despre infracţiunile cu mobil politic comise în 2019. Statisticile arată o creştere cu 13% a numărului de infracţiuni împotriva evreilor şi a organizaţiilor evreieşti.

Vezi şi: A INTRAT cu maşina în pietoni şi a fugit de la locul faptei – VIDEO

Conform cotidianului Bild, anul trecut autorităţile din Germania au înregistrat 41.000 de atacuri de natură infracţională din motive politice, cu 14,2% mai multe decât în 2018. Mai mult de jumătate din acestea sunt legate de extrema dreaptă. Este vorba de ‘statistici iniţiale’, referitoare la incidente înregistrate imediat la apariţia unei suspiciuni, precizează dpa.

Citeşte şi: Trump acuză Twitter că ‘se amestecă’ în alegerile din SUA

‘Proiectul de lege împotriva urii şi a extremismului de dreapta este reacţia corectă din partea statului, având în vedere numărul tot mai mare de infracţiuni antisemite şi de incitări la ură din partea extremei drepte’, a declarat directorul DRB, Sven Rebehn, pentru grupul media Redaktionsnetzwerk Deutschland. Reprezentantul judecătorilor din Germania a salutat intenţia parlamentarilor de a facilita urmărirea penală a urii şi incitării la ură prin internet şi de a include explicit mobilurile antisemite drept circumstanţe agravante. 

Tags: antisemitismAsociaţia Judecătorilor Germani (DRB)evreiextrema dreaptagermaniaHolger MuenchHorst SeehoferPoliţia judiciară din Germania (BKA)Sven Rebehn
Categorii: Diaspora