Magnatul media hongkongonez Jimmy Lai a fost eliberat sub cauţiune

Publicat:

Magnatul media hongkongonez Jimmy Lai, arestat pentru că a încălcat legea asupra securităţii naţionale impusă de Beijing, a fost eliberat miercuri sub cauţiune, măsură însoţită de condiţii mai stricte, informează AFP, potrivit agerpres.

Lai, foarte critic la adresa Beijingului, este una dintre personalităţile hongkongoneze cele mai cunoscute vizate de această legislaţie impusă de Beijing pentru a restabili calmul în acest teritoriu, după mai mult de şase luni de manifestaţii în 2019.


Citește și : Marocul a semnat cu Israelul declaraţia de relaţii diplomatice

El este acuzat de “înţelegere secretă cu puteri străine”, pentru că a îndemnat guverne ale altor ţări să introducă sancţiuni împotriva Hong Kong-ului şi Chinei ca răspuns la politica dusă de Beijing în teritoriul semiautonom.

În vârstă de 73 de ani, patronul tabloidului Apple Day a fost plasat pe 12 decembrie în detenţie provizorie de un magistrat însărcinat cu securitatea naţională. Avocaţii săi au făcut apel la această decizie, iar miercuri un judecător al Înaltei Curţi de Justiţie a oraşului a decis să-l elibereze sub cauţiune.

Magistratul Alex Lee a ordonat punerea în libertate a lui Jimmy Lai contra unei cauţiuni de zece milioane de dolari hongkongonezi (1 milion de euro) şi respectarea unor măsuri.

Citește și : Fiul unor imigranţi mexicani va prelua locul lăsat liber de Kamala Harris în Senatul american

Jimmy Lai va trebui să stea la domiciliu, să predea paşaportul său şi nu va avea dreptul să aibă întrevederi cu reprezentanţi ai unor guverne sau instituţii străine considerate ostile Chinei.

Lui Jimmy Lai îi este de asemenea interzis să facă vreo postare pe reţelele sociale, precum şi vreo declaraţie pentru mass-media.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evitați zonele de risc! Avertismentul salvatorilor, în legătură cu vremea instabilă

Evitați zonele de risc! Avertismentul salvatorilor, în legătură cu vremea instabilă Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat o serie de recomandări în legătură...

Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe teritoriul membrilor NATO

Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe teritoriul membrilor NATO Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe...

Meteorologii prognozează un weekend cu ploi și instabilitate atmosferică

Meteorologii prognozează un weekend cu ploi și instabilitate atmosferică Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță că ne așteaptă un weekend cu vreme instabilă. Vremea va...

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani Autorităţile ucrainene au anunţat vineri confiscarea unor sume de bani în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.