X

Mahmoud Abbas cere ‘încetarea imediată a agresiunii’ împotriva poporului palestinian

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a cerut joi “încetarea imediată a agresiunii” împotriva poporului palestinian, într-o primă declaraţie publică de la atacul lansat în urmă cu cinci zile de Hamas împotriva Israelului, care a ripostat cu bombardamente masive asupra Fâşiei Gaza, relatează AFP.

În timpul unei întrevederi la Amman cu regele Abdullah al II-lea al Iordaniei, “preşedintele Abbas a cerut încetarea imediată a agresiunii împotriva poporului palestinian” şi a respins “practicile care implică uciderea civililor sau maltratarea acestora în cele două tabere”, potrivit unui comunicat publicat de preşedinţia palestiniană.

Citește și : CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 12 milioane de lei

Regele Abdullah şi preşedintele Abbas au cerut, de asemenea, măsuri pentru a preveni o deteriorare a crizei în Fâşia Gaza şi au condamnat ceea ce ei au numit “pedepsirea colectivă” a palestinienilor de către Israel, relatează Reuters.

Într-o declaraţie comună, cei doi lideri au avertizat împotriva “creşterii violenţei şi a răspândirii acesteia”, pe măsură ce criza umanitară se agravează pe fondul campaniei intense de bombardamente asupra Fâşiei Gaza, ca replică la atacul devastator al Hamas în Israel.

Citește și : Moldova și UE au semnat un acord crucial pentru aderare

Tags: Abdullah al II-leafasia gazaGazaisraelMahmoud Abbas
Categorii: ExterneȘtirile zilei