X

Mahmoud Abbas EXCLUDE SUA din procesul de pace din Orientul Mijlociu

SUA nu mai pot juca niciun rol în procesul de pace israeliano-palestinian după decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, a declarat miercuri, la Istanbul, preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, transmit AFP şi dpa, potrivit agerpres.

Trump ”a dat Ierusalimul cadou mişcării sioniste ca şi cum ar fi un oraş din Statele Unite”, a afirmat Abbas la Istanbul, unde participă la un summit al Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI).

Citeşte şi: Erdogan: ‘Israelul este un un stat al ocupaţiei şi al terorii. Ierusalimul este capitala Palestinei!’

Liderul palestinian a adăugat că decizia liderului de la Casa Albă ameninţă pacea şi securitatea, hotărâre pe care a calificat-o drept ‘cea mai mare crimă’ şi o încălcare flagrantă a dreptului internaţional, adăugând că întreaga lume este împotriva acestei măsuri.

”Ierusalimul este şi va fi mereu capitala Palestinei”, a mai subliniat Mahmoud Abbas.

La 6 decembrie, preşedintele american Donald Trump a anunţat că SUA recunosc Ierusalimul drept capitală a statului Israel. Liderul de la Casa Albă a subliniat că Ierusalimul trebuie să rămână locul sfânt pentru trei religii importante (creştină, mozaică şi musulmană, n.r.) şi că Israelul are dreptul de a-şi decide propria capitală. 

Tags: Donald TrumpierusalimisraelMahmoud AbbasOCIOrganizaţia Cooperării Islamice (OIC)Recep Tayyip ErdoganSUAturcia
Categorii: Sinteze