X

Mahmoud Abbas fost operat la ureche într-un spital din Ramallah (agenţia Wafa)

Preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas, în vârstă de 83 de ani, a fost operat marţi într-un spital din Ramallah, a anunţat agenţia oficială de presă palestiniană Wafa, preluată de AFP, potrivit agerpres.

Liderul palestinian a suferit ”o intervenţie chirurgicală minoră la ureche”, a precizat agenţia, adăugând că acesta a ieşit din spital ”după o operaţie reuşită”.

Citește și : Turcia și Israelul își expulzează reciproc reprezentanții diplomatici

Această intervenţie chirurgicală survine la scurt timp după cea mai sângeroasă zi din ultimii patru ani a conflictului israeliano-palestinian în care şi-au pierdut viaţa aproape 60 de palestinieni sub tirurile israeliene în Fâşia Gaza.

Starea de sănătate a liderului palestinian, mare fumător, face adesea obiectul unor zvonuri.

Mahmoud Abbas a fost reales la începutul lunii mai la conducerea Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP), organizaţie istorică, recunoscută internaţional ca reprezentând palestinienii în teritoriile ocupate şi în diaspora.

Realegerea a intervenit în contextul în care tensiunea relaţiilor dintre palestinieni şi israelieni a fost alimentată de transferul luni a ambasadei americane în Israel de la Tel-Aviv la Ierusalim, iniţiativă susţinută de israelieni, dar condamnată de palestinieni.

Citește și : Albania: Un fost ministru de interne, plasat în arest la domiciliu într-o anchetă referitoare la trafic de droguri

Tags: fasia gazaMahmoud AbbasoperatRamallahureche
Categorii: Sinteze