X

Mai marii din CDU îl vor pe Armin Laschet în locul Angelei Merkel

O majoritate a liderilor Uniunii Creştin-Democrate germane (CDU, de guvernământ) îl susţin pe Armin Laschet pentru a candida din partea blocului conservatorilor la succesiunea cancelarului Angela Merkel, în perspectiva alegerilor legislative din septembrie, a declarat luni premierul din landul Hesse, Volker Bouffier, în finalul unei reuniuni cu uşile închise a conducerii partidului, transmite dpa, potrivit agerpres.

Volker Bouffier a precizat că nu va fi luată luni decizia finală cu privire la candidatul formaţiunii.

Citeşte şi: 60 de ani de când Rusia şi Iuri Gagarin au cucerit spaţiul – Black News

Rivalul lui Laschet la această nominalizare este Markus Soeder, liderul Uniunii Creştin Sociale (CSU), “aripa” din Bavaria a CDU, care se bucură de o mai mare popularitate. CSU avea prevăzută la rândul său o reuniune pentru luni după-amiaza la Munchen.

Membrii comitetului executiv al CDU consideră că Laschet are “abilitatea de a reuni opinii, de a dezvolta o poziţie şi de a o reprezenta în mod constant”, conform unor surse din partid citate de Reuters.

“Prezidiul a emis un aviz clar, după consultări detaliate”, ca Laschet să fie candidatul CDU şi CSU în campania pentru legislativele din 26 septembrie, a indicat pentru AFP un participant la reuniune.

Armin Laschet (60 de ani), premierul celui mai populat land german, Renania de nord-Westphalia, are astfel mari şanse de a-i reprezenta pe conservatori în alegerile legislative şi deci de a-i succede Angelei Merkel, aflată la putere de 16 ani şi care a afirmat că nu va mai candida.

Citeşte şi: Germania sare de 3 milioane de infectări cu COVID – Black News

Markus Soeder (54 de ani) este la rândul său politician abil şi care a susţinut-o pe şefa executivului federal de-a lungul pandemiei. Până acum însă niciun lider al CSU nu a devenit cancelar, notează Reuters.

Deşi este în pierdere de viteză în sondaje, CDU se menţine în fruntea preferinţelor, cu circa 28%, urmată de Verzi, cu 22%.

Tags: Angela MerkelArmin LaschetcancelarCDU (Uniunea Creştin-Democrată)CSU (Uniunea Creştin Socială)germaniaHesseMarkus SoederRenania de Nord-WestphaliaVolker Bouffier
Categorii: Diaspora