X

Mai mult de o treime dintre ruşi vor să plece în spaţiu ca turişti (sondaj)

Mai mult de o treime dintre ruşi, 34%, vor să plece în spaţiu ca turişti, potrivit unui sondaj publicat luni cu prilejul sărbătoririi a 60 de ani de la istoricul zbor în spaţiu al cosmonautului rus Iuri Gagarin, relatează EFE, potrivit agerpres

De asemenea, 24% dintre cei chestionaţi au mărturisit că au visat în copilărie sau mai târziu să devină cosmonauţi, potrivit sondajului realizat de Fundaţia Opiniei Publice (FOM).

Citește și : Raport OIAC: Damascul a folosit arme chimice într-un atac din 2018

Mai mult de jumătate dintre participanţii la sondaj, 57%, au considerat că Rusia continuă să conducă cursa spaţială, în timp ce 32% nu au fost de aceeaşi părere.

Majoritatea ruşilor (55%) au fost de părere că ţara lor trebuie să colaboreze cu alte state la dezvoltarea sectorului spaţial, deşi 35% au afirmat că Rusia ar trebui să realizeze cercetările în mod independent.

Peste o treime dintre ruşi (38%) au considerat că trebuie alocate mai multe fonduri cuceririi spaţiului, lucru respins însă de 25% dintre cei intervievaţi.

Citește și : Trump vrea ca un vaccin anti-covid să se numească TRUMPCINE şi-l desfiinţează pe Fauci: O NULITATE!

Luni, cu prilejul aniversării a 60 de ani de la ieşirea în spaţiu a lui Gagarin, cosmonauţii ruşi de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) au trimis o felicitare în care au mulţumit tuturor persoanelor care au contribuit la progresele realizate pentru cucerirea spaţiului.

În data de 12 aprilie 1961 întreaga planetă a aflat de numele lui Gagarin, care a marcat începutul unei noi ere, cea a zborurilor cu echipaj în spaţiu, au scris Sergey Ryzhikov, Sergey Kud-Sverchkov, Oleg Novitskiy şi Piotr Dubnov.

Tags: cosmonautiFOMIuri Gagarinrusiasondaj
Categorii: Diaspora