Mai multe fabrici de prelucrare a cărnii din Marea Britanie, afectate de cazuri de coronavirus

Publicat:

Mai multe fabrici de produse alimentare, în special de prelucrare a cărnii de porc şi pui, din Regatul Unit au fost afectate de cazuri de coronavirus în rândul angajaţilor lor şi două dintre ele au fost închise, s-a aflat vineri din surse concordante, scrie AFP, potrivit agerpres.

Într-o astfel de unitate, 2 Sisters, situată în Llangefni în nordul Ţării Galilor, au fost raportate 58 de cazuri pozitive. Activitatea la fabrică a încetat pentru 14 zile “cu efect imediat”, a anunţat grupul. Producţia, asigurată de 560 de persoane, a fost transferată la alte abatoare.


Citește și : Bilanţul deceselor de COVID-19 creşte cu peste o mie în Spania în urma actualizării datelor

La o altă fabrică de alimente, situată în Wrexham, Ţara Galilor, 38 de lucrători au fost testaţi pozitiv, dar reprezentanţii acesteia spun că aceste cazuri reflectă o creştere a numărului de cazuri la nivel local, mai degrabă decât o contagiune la faţa locului. 38 dintre cei 1.500 de angajaţi sunt absenţi, dar nu au fost identificate cazuri de spitalizare sau cazuri grave, potrivit grupului american Oscar Meyer, care deţine fabrica.

În West Yorkshire, o fabrică de prelucrare a cărnii, Kober meat, a fost închisă de proprietarul său, grupul de retail Asda, care a declarat că a acţionat rapid şi a avertizat autorităţile medicale, astfel încât toţi angajaţii să fie testaţi. Nu a fost specificat numărul angajaţilor infectaţi.

Cazurile de COVID-19 s-au înmulţit în ultimele săptămâni şi luni în abatoarele din mai multe ţări, precum Franţa, Germania, Australia, Spania sau Brazilia.

Marea Britanie este ţara cea mai lovită de pandemia din Europa, cu peste 42.000 de decese, a treia din lume după Statele Unite şi Brazilia.

Citește și : Liderii europeni au avut un prim schimb de opinii despre planul european de relansare

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.