X

Mai multe întreprinderi vor putea beneficia de ajutorul de stat

Mai multe întreprinderi vor putea beneficia de ajutorul de stat

Mai multe întreprinderi din Republica Moldova vor avea acces la sprijinul acordat din partea statului. Plafonul minim al ajutorului va crește de la doi până la cinci milioane de lei, într-o perioadă de trei ani. Modificarea Legii cu privire la ajutorul de stat a fost votată de Cabinetul de miniștri, în cadrul ședinței Guvernului.

Citeşte şi: BOMBĂ! Prigojin și-a înscenat moartea și trăiește pe o insulă luxuriantă din Caraibe

Potrivit Ministerului Economiei, ajutorul de stat va fi ajustat conform normelor UE, aderarea la spațiul comunitar fiind una dintre cele 20 de acțiuni prioritare ale Guvernului, transmite realitatea.md. 

Creșterea pragului minim va extinde lista de companii eligibile, astfel încât de programele de ajutor de stat să poată beneficia inclusiv întreprinderile mici și mijlocii. Prin urmare, vor fi atrase investiții noi, va fi încurajată dezvoltarea afacerilor și facilitată inovarea în cadrul companiilor beneficiare.

Mai multe întreprinderi vor putea beneficia de ajutorul de stat

Ministrul Dumitru Alaiba menționează că întreprinderile care vor primi ajutor de stat vor putea investi în cercetare și dezvoltare, vor putea să-și modernizeze infrastructura, să îmbunătățească calitatea produselor sau să-și extindă prezența pe piață.

Ajutorul de minimis este o măsură de sprijin acordată per beneficiar, indiferent de forma acestuia și de obiectivul urmărit, suma totală a căreia nu depășește cinci milioane de lei timp de trei ani.

Tags: ajutor de statDumitru Alaibaîntreprinderi
Categorii: EconomieȘtirile zilei