Mai multe regiuni din Italia îi bagă în carantină pe cei care se întorc din Grecia, Spania sau Malta

Publicat:

Mai multe regiuni din Italia vor impune carantina călătorilor care se întorc din anumite ţări europene considerate ca fiind un risc pentru răspândirea coronavirusului, a informat miercuri presa italiană, relatează AFP, potrivit agerpres.

Carantina este de acum obligatorie în regiunile Puglia (sud) şi Campania (sud) pentru cetăţenii care se întorc din Spania, Grecia şi Malta.


Citește și: În caz că va câștiga alegerile, Joe Biden a ales-o pe Kamala Harris să-i fie vicepreședinte

“În ultimele două zile am înregistrat numeroase cazuri pozitive în rândul rezidenţilor din Puglia la revenirea din aceste trei ţări în care circulaţia virusului este importantă”, a explicat preşedintele regiunii Puglia, Michele Emiliano.

Sicilia se pregăteşte să aplice aceeaşi măsură, au afirmat autorităţile locale.

Preşedintele regiunii Emilia-Romagna (centru) urmează să semneze miercuri un decret care impune testarea tuturor călătorilor din aceleaşi trei ţări. Călătorii care vor sosi din Croaţia vor trebui, de asemenea, să se auto-izoleze.

Autorităţile sanitare din aceste regiuni din Italia se tem de un nou val de contaminări provocat de turiştii care au frecventat plajele, petrecerile şi locurile publice în ţări din zona Schengen, în prezent mai expuse la virus.

În acest timp, guvernul central pregăteşte noi măsuri pentru a preveni o reapariţie a virusului care afectează mai multe ţări europene, în principal Spania.

Citește și: Irakul ANULEAZĂ vizita unui ministru turc

Italia, care rămâne închisă cetăţenilor din Balcani şi impune o carantină pentru călătorii provenind din România şi Bulgaria, este îngrijorată că este “înconjurată” de această creştere a infectărilor în rândul vecinilor săi europeni.

Peninsula rămâne relativ sigură pentru moment, iar autorităţile consideră că situaţia este sub control.

Italia a impus un cordon sanitar cu unele ţări, refuzând intrarea călătorilor din Kosovo, Serbia, Muntenegru, Bosnia, Macedonia de Nord şi Republica Moldova. Cetăţenii care provin din Bulgaria şi România trebuie să rămână în carantină şi starea lor de sănătate trebuie monitorizată.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite spune că misiunea sa se apropie de sfârşit

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite spune că misiunea sa se apropie de sfârşit Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, a declarat că misiunea sa...

SUA confirmă al cincilea caz uman de gripă aviară

SUA confirmă al cincilea caz uman de gripă aviară Un angajat al unei ferme de lapte din Colorado a devenit a cincea persoană din Statele...

Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu jurnalistului american Tucker Carlson

Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu jurnalistului american Tucker Carlson Volodimir Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu prezentatorului conservator american...

Tucker Carlson anunţă un interviu-bombă cu Zelenski

Tucker Carlson anunţă un interviu-bombă cu Zelenski Tucker Carlson, jurnalistul american controversat care a realizat un interviu cu liderul rus Vladimir Putin, a reușit să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.