X

Mai multe reţele sociale şi aplicaţii din SUA INTERZIC ideologia ‘White Supremacy’

Mai multe reţele de socializare şi aplicaţii dedicate întâlnirilor online din Statele Unite au început să interzică pe platformele lor discursurile care incită la ură şi utilizatorii care simpatizează cu ideologia ce promovează “supremaţia albă”, în urma violenţelor comise recent în oraşul Charlottesville, informează agenţia de presă Xinhua.

La doar câteva zile după violenţele rasiste produse în Charlottesville, un oraş universitar istoric din statul american Virginia, administratorii site-ului de întâlniri online OKCupid au anunţat pe Twitter că au interzis accesul pe această platformă pentru un simpatizant al “supremaţiei albe”, care a dobândit recent o anumită notorietate în presa americană.

Utilizatorul în cauză, Christopher Cantwell, a devenit cunoscut după ce a luat parte la mitingurile naţionaliste din Charlottesville. El s-a prezentat la Poliţia din Lynchburg, Virginia, imediat după ce numele lui a fost inclus pe lista persoanelor date în urmărire în Statele Unite.

Citeşte şi: Fostul şef antidrog din Franţa, ACUZAT că a trecut de partea infractorilor. TRAFIC de stupefiante sub acoperirea perfectă

“Ieri, membrii comunităţii OKCupid ne-au alertat în legătură cu faptul că simpatizantul supremaţiei albe Christopher Cantwell avea cont pe OKCupid. I-am interzis accesul la 10 minute după ce am aflat acest lucru. Luăm multe decizii dificile în fiecare zi. Aceasta nu a fost una dintre ele”, a dezvăluit Elie Seidman, CEO-ul OKCupid, într-o declaraţie publicată pe blogul oficial al acestei aplicaţii de întâlniri online.

“OkCupid are toleranţă zero faţă de rasism. Privilegiul de a face parte din comunitatea OkCupid nu se extinde la nazişti şi la simpatizanţi ai supremaţiei albe”, a adăugat Elie Seidman.

O altă platformă dedicată întâlnirilor online, Bumble, a anunţat la rândul ei că va interzice “toate formele de ură”, îndemnându-i pe utilizatori să blocheze şi să raporteze orice persoană care promovează discursuri ce incită la ură.

Citeşte şi: Ani grei de ÎNCHISOARE pentru moştenitorul imperiului Samsung

OkCupid şi Bumble s-au alăturat astfel unei liste tot mai mari de companii din domeniul internetului care au luat măsuri drastice împotriva extremismului, după evenimentele din Charlottesville.

Companii care găzduiesc servicii online, inclusiv GoDaddy şi Google, au eliminat site-urile neonaziste şi cele care promovează ideologia “supremaţiei albe”.

Twitter a suspendant contul ce aparţine companiei The Daily Stormer, un site american neonazist şi promotor al “supremaţiei albe”, specializat în publicarea de ştiri şi comentarii, a cărui denumire anterioară era Total Fascism.

Reţeaua de socializare Facebook a introdus o funcţie nouă, ce permite utilizatorilor să raporteze administratorilor site-ului mesajele care incită la ură. Facebook a interzis, de asemenea, pe platforma pagini intitulate “Right Wing Death Squad” şi “White Nationalists United”.

Tags: BumbleCharlottesville (Virginia)Christopher CantwellfacebookGoDaddyGoogleOKCupidrasismSUAsuprematia albatwitter
Categorii: Știrile zilei